04 Ekim 2008 00:00

İngiltere ‘terör stratejisini’ yeniliyor

İngiltere’de “terörle mücadele” stratejisinin güncelleneceği, yeni stratejinin daha çok genç Müslümanların radikalleşmesini önlemeye dayandırılacağı bildirildi.

Paylaş

İngiltere’de “terörle mücadele” stratejisinin güncelleneceği, yeni stratejinin daha çok genç Müslümanların radikalleşmesini önlemeye dayandırılacağı bildirildi.
Hükümetin konuyla ilgili çalışmalar başlattığını duyuran BBC, resmi makamların, daha önce El Kaide ile hiçbir ilgisi bulunmayan kişilerin örgüt tarafından radikalleştirilmesinden endişe duyduğunu bildirdi. Bu nedenle bütün önceliğin El Kaide ve benzeri örgütlerin militan toplamalarını önlemeye tanınacağı ve hazırlanacak yeni stratejiye “Contest” adı verileceği ifade edildi.
Söz konusu strateji çerçevesinde, belli toplumlarla daha yakın ilişkiler kurup işbirliği geliştirmenin ve internetten sürdürülen faaliyetlere daha çok eğilmenin öngörüldüğü belirtildi. “Terör tehdidi” seviyesini geçen yazdan bu yana en yüksek ikinci alarm düzeyinde tutan İngiltere hükümetinin yakın zamanda bu tehdit seviyesini düşürmeyi düşünmediği ve polis ile istihbaratın bütün kapasitesini kullanarak bu tehdide karşı koymaya çalıştığı bildirildi.
Terör tehdidinin artık sadece Pakistan’daki El Kaide’nin çekirdek kadrosu ve bağlantılı gruplardan değil, tek başına faaliyet gösteren, henüz hiçbir terör örgütüyle ilişki kurmamış kişilerden de gelebileceğini düşünen İngiliz güvenlik makamlarının, yeni stratejinin gelecek aylarda tamamlanmasını istedikleri belirtildi.
Bu arada “Medine’nin Mücevheri” adını taşıyan ve Hz. Muhammed ile eşi Ayşe’nin ilişkisini anlatan romanı İngiltere’de basmaya hazırlanan yayınevinin sahibi Martin Rynja’nın Islington’da ev ve işyeri olarak kullandığı binaya bombalı saldırı düzenleyen Ali Behesti, Abrar Mirza ve Abbas Taj adlı kişilerin, haklarında iddianame düzenlenerek mahkemeye sevk edildiği açıklandı.
Sanıkların, “yasal gerekçe olmaksızın emlaka zarar vermeye çalışmak ve insan yaşamını tehlikeye atmaktan” yargılanacağı bildirildi. Kitabın ABD’deki basımı, Müslümanlardan gelen tepkiler üzerine Amerikan yayıncısı Random House tarafından son dakikada iptal edilmiş, Sırbistan’da ise kitap basıldıktan sonra toplatılmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD yanlısı medyaya mali destek

SONRAKİ HABER

Yardımcı adayları kaçak güreşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...