05 Ekim 2008 00:00

Altınova’da tutuklananların sayısı 8’e yükseldi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesindeki olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan tutuklananların sayısı 8’e yükseldi.

Paylaş

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesindeki olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan tutuklananların sayısı 8’e yükseldi. İzmir’de yapılan açıklamayla ise linç girişimleri protesto edildi.
Altınova beldesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı olayın ertesi günü yapılan cenaze töreninde çıkan olaylarda 10 kişi gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmişti. 8 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayvalık Cumhuriyet Savcılığında ise ifadeleri alınan zanlılardan 17’si serbest bırakılırken, kamyoneti kalabalığın üzerine sürerek 2 kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan 19 yaşındaki M.A. ile E.S, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Halen gözaltında bulunan 20 zanlı ise sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.
İzmir’de bir araya gelen kitle örgütleri ve siyasi partiler, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde bayramın birinci günü meydana gelen olayın ardından Kürtlere yönelik linç girişimlerini protesto etti. DTP İzmir İl Örgütü’nde dün yapılan basın toplantısına EMEP, SDP, ÖDP, BDP, ESP, İHD İzmir Şubesi katıldı. Yapılan açıklamalarda Kürtlere yönelik linç girişimleri kınanırken AKP Hükümeti’nin olmay karşısındaki ‘duyarsızılğına’ da tepki gösterildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Aday kadro açıklandı

SONRAKİ HABER

Ankara’da çetevari saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...