05 Ekim 2008 00:00

Aday kadro açıklandı

2010 Dünya Kupası eleme grubu maçında 11 Ekim’de İstanbul’da Bosna-Hersek’le 15 Ekim’de ise deplasmanda Estonya’yla karşılaşacak (A) Milli Takım’ın aday kadrosu ve programı açıklandı. Kadroda genç isimlerin çokluğu dikkat çekti.

Paylaş

2010 Dünya Kupası eleme grubu maçında 11 Ekim’de İstanbul’da Bosna-Hersek’le 15 Ekim’de ise deplasmanda Estonya’yla karşılaşacak (A) Milli Takım’ın aday kadrosu ve programı açıklandı. Kadroda genç isimlerin çokluğu dikkat çekti.
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, bu önemli karşılaşmalar öncesinde sakatlıkların fazla sayıda olmasının bir sorun oluşturduğunu belirterek, sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop, Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci ve Semih Şentürk’ü aday kadroya çağıramadıklarını söyledi. Çeşitli sağlık sorunları olan ve tedavileri sürdürülen Arda Turan, Gökdeniz Karadeniz, Emre Belözoğlu, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Gönül, Mevlüt Erdinç ve Aydın Yılmaz’ın da kamp süresince iyileştirilmesine ve maçlara hazır hale getirilmesine çalışılacak.
Terim, “Geniş bir kadro açıkladık. Duruma ve ihtiyaçlara göre Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan oyunculardan da (A) Milli Takım’ın maçları için yararlanabileceğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla, bu iki takımın kadrosu arasında geçişler mümkün olabilecektir” dedi.
(A) Milli Takım kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Serdar Kulbilge (Kocaelispor), Tolga Zengin (Trabzonspor)
Savunma: Servet Çetin, Sabri Sarıoğlu, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Gökhan Gönül, Uğur Boral (Fenerbahçe), Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan (Beşiktaş), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), İbrahim Kaş (Getafe), Çağlar Birinci (Denizlispor)
Orta saha: Arda Turan, Ayhan Akman, Aydın Yılmaz (Galatasaray), Emre Belözoğlu, Kazım Kazım (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Dortmund), Mehmet Topuz (Kayserispor), Caner Erkin (CSKA Moskova)
Forvet: Halil Altıntop (Schalke 04), Mevlut Erdinç (Sochaux), Batuhan Karadeniz (Beşiktaş), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor)
Milli takım, yarın saat 17.00’de İstanbul Swissotel’de toplanacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kürt sorununa demokratik çözüm

SONRAKİ HABER

Altınova’da tutuklananların sayısı 8’e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa