10 Ekim 2008 00:00

Toptan, partilere ‘CHP yok, uzlaşma yok’ diyecek

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere yaptığı 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması çağrısından CHP’nin destek vermemesi nedeniyle umduğunu bulamadı

Paylaş

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere yaptığı 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması çağrısından CHP’nin destek vermemesi nedeniyle umduğunu bulamadı. Uzlaşma komisyonlarıyla ilgili ANKA’nın sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Toptan, eylül ayında Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere getirdiği 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması önerisine AKP, MHP ve DTP’nin destek vererek üye bildirdiğini hatırlattı. Toptan, CHP’nin ise uzlaşma komisyonlarında yer almaya yanaşmadığını belirtirken, CHP olmadan komisyonların kurulmasının mümkün olmadığını söyledi.
Toptan, “Anayasa değişikliği, Meclis İçtüzüğü değişikliği, AB Uyum Yasaları ile Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasi Etik ve Siyasetin Finansmanı” konularında 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması önerisi konusunda gelinen noktayı ise AKP, MHP ve DTP grup başkan vekilleriyle yapmayı planladığı görüşmede anlatacağını bildirdi. Grup Başkan vekillerine CHP’nin destek vermemesi ve üye bildirmemesi nedeniyle uzlaşma komisyonlarının kurulmasının mümkün olmadığını anlatacağını ifade eden Toptan, “CHP olmadan uzlaşma olmaz, komisyonların kurulması teknik olarak mümkün değil” diyeceğini bildirdi. Toptan, AKP, MHP ve DTP grup başkan vekilleri ile yapacağı görüşmede, üç partiye “uzlaşma komisyonları kurulmasa da kendi aranızda bu konularda bir ortak çalışma yürütülebilirsiniz, ortak çalışma grubu oluşturabilirsiniz” mesajı da vereceğini kaydetti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da polise sınırsız yetki

SONRAKİ HABER

‘Yine kadınların yüreği yanacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...