10 Ekim 2008 00:00

DTP’lilere polis müdahalesi

İzmir’de “Eğer ‘Sayın’ diye hitap etmek suç ise ben de ‘Sayın Abdullah Öcalan’ diyor ve bu suçu işleyerek kendimi ihbar ediyorum” kampanyası kapsamında savcılığa dilekçe göndermek isteyen DTP’lilere, polis sert müdahalede bulundu

Paylaş

İzmir’de “Eğer ‘Sayın’ diye hitap etmek suç ise ben de ‘Sayın Abdullah Öcalan’ diyor ve bu suçu işleyerek kendimi ihbar ediyorum” kampanyası kapsamında savcılığa dilekçe göndermek isteyen DTP’lilere, polis sert müdahalede bulundu. 43 DTP’li tartaklanarak gözaltına alınırken, 10 kişi de yaralandı. DTP İzmir İl Başkanı Nimettullah Epözdemir ve DTP PM Üyesi Aynur Coşkun’un da aralarında bulunduğu kitle, Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamadan sonra Konak Postanesi’ne giden DTP’liler, dilekçeleri savcılığa postalamak istedi. Ancak olay yerine gelen güvenlik güçleri, herhangi bir uyarıda bulunmadan DTP’lilere müdahale etti. Tartaklanan DTP’liler yaka paça gözaltına alındı. Yaşanan olayda DİHA Muhabiri Fatma Koçak da polis tarafından tartaklandı.
İskenderun DTP’ye taşlı saldırı
DTP İskenderun İlçe binasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlı saldırı düzenlendi. DTP İlçe Başkanı Mahmut Aydıncı ve yöneticiler, sabah saatlerinde camları kırılan binaya gelerek inceleme yaptı. İlçe binasının yedinci kez saldırıya maruz kaldığını belirten Mahmut Aydıncı, “Yaşananlar bizi üzüyor. Biz istiyoruz ki Türkiye’de huzur ortamı oluşsun. Geçtiğimiz hafta Aktütün Karakolu’na yapılan saldırı ve dün akşam Diyarbakır’da öldürülen polislerimiz bizi üzdü. Bu acıları yüreğimizde hissediyoruz. Ama bu acılar, bu şekilde birbirimize saldırarak, camları kırarak veya birilerine saldırarak olmamalı. Yapılması gereken, bu ülkede barışın ve kardeşçe yaşamanın yolunu bulmaktır” diye konuştu. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, saldırıyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.
Denizli’de ırkçı kampanya
Denizli’de telefon mesajları ve internet üzerinden messenger programı aracılığı ile Kürtlere ait işyerlerinin adreslerini veren kişiler tarafından, buralardan alışveriş yapılmaması ve Kürtlerin Denizli’den çıkarılması yönünde çağrı yapıldığı iddia edildi. Kürtlere yönelik geliştirilen ırkçı kampanyalara bir yenisi de Denizli’den geldi. Mesajlarda açıkça adresleri verilen işyeri sahiplerinin, Roj TV izlediği ve PKK’li olduğu öne sürülerek, halka buralardan alışveriş yapmama çağrısında bulunulduğu öne sürüldü. Irkçı içerikli mesajlarda Aktütün (Bêzelê) Karakolu’na yönelik eyleme de vurgu yapılarak kentte yaşayan Kürtlere yönelik saldırılar kışkırtılıyor. Provokasyon çağrıları yapılan mesajlarda sözde bilinçlenme adına mesajın mümkün olduğunca çok kişiye ulaştırılması da isteniyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’dan sağduyu çağrısı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da polise sınırsız yetki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...