11 Ekim 2008 00:00

DTP’lilerden Azadiya Welat’a destek ziyareti

DTP Eş başkanı Emine Ayna, AP Milletvekili Feleknas Uca ve DTP’li milletvekilleri, kapatılan Türkiye’nin ilk Kürtçe günlük gazetesi Azadiya Welat’ı ziyaret ederek kapatılma kararını kınadı.

Paylaş

DTP Eş başkanı Emine Ayna, AP Milletvekili Feleknas Uca ve DTP’li milletvekilleri, kapatılan Türkiye’nin ilk Kürtçe günlük gazetesi Azadiya Welat’ı ziyaret ederek kapatılma kararını kınadı.
DTP Eş başkanı Emine Ayna, DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, DTP milletvekili Gülten Kışanak, AP Milletvekili Feleknas Uca, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, DTP MYK Üyesi Abdullah Demirbaş, DTP MYK üyesi Mazlum Tekdağ ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, kapatılan Azadiya Welat gazetesine destek ziyaretinde bulundu. DTP’lileri Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayip Temel kabul etti ve kapatılma kararına ilişkin bilgi verdi. Ayna da, Türkiye’de demokratik olmayan uygulamalar bulunduğunu ve Welat’ın kapatılmasının bunlardan biri olduğunu söyledi. Ayna, Azadiya Welat’ı sahiplenmek gerektiğini belirterek, “Biz gazeteyi sahipleniyoruz, elimize alıp satıyoruz, fakat bunlar yeterli değildir. Bizim bunu sahiplenmek ve tirajını yükseltmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde arkadaşlarımızla bir araya gelip çeşitli etkinlikler yapacağız” şeklinde konuştu. Önümüzdeki dönemde gazeteyi sahiplenmek ve daha güçlü olması sağlamak için abone çalışmaları yapacaklarını da dile getiren Ayna, kapatılma kararını kınadı. Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayip Temel de, ziyaretin coşku, moral ve heyecan verdiğini söyleyerek, “Sizlerin de belirttiği gibi daha çok şeylerin yapılması gerekmektedir. Biz sesimizi çok fazla yükseltemiyoruz ve bu konuda sizlerin yardımlarını da bekliyoruz” dedi. Temel, Kürtlerin asla gazetesiz kalmayacağını da vurgulayarak, 13 Ekim günü bir aylık süre ile ‘Denge Welat’ adlı gazetenin yayın hayatına başlayacağı müjdesini verdi. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Yakın Tehlike atv 00.00

SONRAKİ HABER

Yazarlardan Aktütün yorumları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...