16 Ekim 2008 00:00

İçtüzük değişikliği için çalışma grubu oluşturuldu

TBMM İçtüzük değişikliği için, AKP, MHP ve DTP’den birer üyenin katılımıyla çalışma grubu oluşturuldu. İlk toplantı Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında çalışma yöntemini belirlemek üzere yapıldı

Paylaş

TBMM İçtüzük değişikliği için, AKP, MHP ve DTP’den birer üyenin katılımıyla çalışma grubu oluşturuldu. İlk toplantı Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında çalışma yöntemini belirlemek üzere yapıldı.
Anayasa ve bazı yasalarda değişiklik için kurulacak uzlaşma komisyonları yerine AKP, MHP ve DTP temsilcilerinden oluşan “Çalışma Grubu” oluşturuldu.
İçtüzük çalışmalarını AKP’den Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, MHP’den İsparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ve DTP’den Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş yürütecek.
Çalışma yönteminin belirlendiği toplantıda parlamentonun hantal bir çalışma yapısının olduğu tespit edilerek, yapılacak İçtüzük değişikliği ile daha modern, pratik ve Anayasa’ya uygun bir değişiklik öngörülüyor.
İçtüzükte kapsamlı bir değişikliğin en son 1973 yılında yapıldığı belirtilen toplantıda, içtüzüğün parlamentoya yetersiz geldiği değerlendirmesinde bulunuldu. Toplantıda, içtüzükle ilgili yapılacak çalışmanın yol haritası da belirlendi. Buna göre, öncelikle anayasa ve parlamento çalışmalarında yapılacak değişiklikler ele alınacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Karayalçın CHP’nin Ankara adayı

SONRAKİ HABER

Çok tartışıldı, az yattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...