16 Ekim 2008 00:00

Karayalçın CHP’nin Ankara adayı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile SHP lideri Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için görüşerek büyük ölçüde uzlaştılar. Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Baykal, “Karayalçın’ın CHP’den adaylığı ile ilgili süreç başlamıştır” dedi

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile SHP lideri Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için görüşerek büyük ölçüde uzlaştılar. Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Baykal, “Karayalçın’ın CHP’den adaylığı ile ilgili süreç başlamıştır” dedi.
CHP Genel Merkezi’nde görüşen Baykal ve Karayalçın, gazetecilere açıklamalarda bulunup, soruları yanıtladılar.
Baykal, Karayalçın’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, “Böyle bir açıklamanın beni hiç şaşırtmayacağını söyleyebilirim” dedi. Baykal, adaylık açıklamasının ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin soruya, “Birden, ne zaman bu gerçekleşti diye, sonra siz düşünüp bakacaksınız. Süreç başlamıştır” yanıtını verdi. Baykal, “Karayalçın çok yaşamsal, önemli bir karar alıyor, bu kararı kendi arkadaşlarıyla çevresiyle paylaşmalıdır, değerlendirmelidir. Birlikte bir oluşumu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yoksa bizim kendi aramızda herhangi bir sorun bir sıkıntı yoktur” dedi.
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da Baykal ile yararlı bir görüşme, iyi bir değerlendirme yaptıklarını belirterek, “Bu değerlendirmenin, bu birlikteliğin önümüzdeki günlerde daha somut bir biçimde kamuoyuna anlatılması, açıklanması söz konusu olacaktır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

TMYK’dan ‘yeni yapılanma’ kararı çıktı

SONRAKİ HABER

İçtüzük değişikliği için çalışma grubu oluşturuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...