16 Ekim 2008 00:00

mir fırat dengir mehmet

Kemal Kılıçtaroğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat arasında ki tartışma, televizyondan yayınlandığı gün ilgi ile izlenmişti. İş yerini telefon ile arayarak işe gelmeyeceğini söyleyenler bile olmuştu:

Paylaş

Kemal Kılıçtaroğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat arasında ki tartışma, televizyondan yayınlandığı gün ilgi ile izlenmişti. İş yerini telefon ile arayarak işe gelmeyeceğini söyleyenler bile olmuştu:
-Patron bu gün işe gelmeyeceğim, tartışmayı kaçırmak istemiyorum!
-Sorun yok, istersen hiç gelme! Bende işten atıldığını duyunca karın ile yapacağın tartışmayı kaçırmak istemezdim doğrusu!
Tartışma televizyon kanallarında ve gazete köşelerinde günler öncesinden başlamıştı aslında. Kılıçtaroğlunun sakinliğinin ve kendinden emin duruşunun yanında Dengir Mir Mehmet Fırat’ın adını her defasında farklı farklı söylemesi de dikkatlerden kaçmamıştı:
-Sayın Mir Fırat Dengir Mehmet bu belgeler karşısında ne yapacak bende merak ediyorum. Aslında Mehmet Fırat Mir Dengir bu günden tezi yok istifa etmelidir. Kaldı ki Mehmet Dengir Fırat Mir şu andaki koltuğu boşuna işkâl ediyor.
Kemal Kılıçtaroğlu’da bunun farkına varmış olmalı ki, biraz Dengir Mir Mehmet Fırat’ın karşı sözlerine kızarak ( ikide bir müfteri diyordu ) biraz da bu uzun ve sıkıcı isimden kurtulmak için “Baron” ismini kullanmaya başlamıştı. Buna karşılık Dengir Mir Mehmet Fırat’ta “ben Baron değilim Mir’im” diyerek kendini savunmuştu.
-Yav arkadaş, bu nasıl isim böyle şaşırdık kaldık! Şimdi bu adam Dengir mi, Mir mi, Baron mu anlamadım doğrusu!
-Valla bende anlamadım kardeş! Jean Claude Van Damme mi söylemek bile bundan kolay vallahi!
Kemal Kılıçtaroğlunun yenilir yutulur cinsten olmayan belgeleri karşısında adeta soğuk terler döken Dengir Mir Mehmet Fırat çareyi iddiaları ortaya atan kişiye hakaret etmekte bulmuştu:
-Ulan müfteri, bir tane belge getir hemen istifa edeceğim! Ben buradan kendisini müfteri ilan ediyorum. Ne zaman ki “müfteri” diye bir kelime kullanırsam bu adam aklınıza gelsin!
-Sayın Baron! Sanırım farkında değilsiniz ama belge 1 tane değil 3 tane. Bana kalırsa bu güne kadar devletin olanaklarından “istifade” ettiğiniz yeter artık, bir kerede olsun “istifa” etmeyi deneyin!
Tartışmaların sonunda aslan payını Araştırmacı Gazeteci Uğur Dündar almıştı! Her ne kadar araştırıp ortaya koyduğu bir şey olmamışsa da, her iki tarafın “Uğur Dündar” isminde anlaşmış olması onun için bulunmaz bir reklâm olmuştu:
-Sayın seyirciler, her iki tarafın benim ismimde anlaşmış olması benim için hiçte süprüz sayılmadı! Zira yıllar önce Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Deniz Baykal’da benim programımda tartışmışlardı. Ayrıca Edi ile Büdü benim programımda tanışmış, Ferhat ile Şirin’de benim programımda ayrılmışlardı.
Ne diyelim darısı bütün Araştırmacı Gazetecilerin başına!
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

medyadan 2

SONRAKİ HABER

ses

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa