17 Ekim 2008 00:00

TRT: Biz İran’dan dizi almayız

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Biz İran’dan dizi almayız, almadık ama dizi satarız. TRT dominant bir yayın kuruluşudur” dedi

Paylaş

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Biz İran’dan dizi almayız, almadık ama dizi satarız. TRT dominant bir yayın kuruluşudur” dedi. Şahin, Türkiye’nin Sesi Radyosu’nun 30 ülkede yaptığı “Türkiye’yi En İyi Kim Tanıyor” yarışmasında derece alarak Türkiye gezisi ile ödüllendirilen yabancı heyeti kabul etti.
TRT’nin uluslararası bir yayın kuruluşu olduğunu ve uluslararası arenada gücünü her geçen gün arttırdığını belirten Şahin, şunları söyledi: “Her ülkenin kendi dilinde yayın yapan TRT tam 30 ülkede tanınıyor. Türkiye içinde küçük yayıncılık tartışmalarına girmiyoruz, ufkumuz büyük. TRT’yi en büyük yayın kuruluşları arasına sokacağız. İlk adımları attık ve çok büyük yankı uyandırdık.” İran dahil hiçbir ülkeden dizi almadıklarını, dizi sattıklarını belirten Şahin, aralarında İsrail, Küba, Çin, Litvanya, Fransa, Almanya, Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 33 ülkenin yayıncı kuruluşuyla işbirliği protokolü yaptıklarını söyledi. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bir ekol şart ama...

SONRAKİ HABER

Telekulak haberini yapan gazetecilerin yargılanmasına başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...