17 Ekim 2008 00:00

Fuarda, Federe Kürdistan standına saldırı

Frankfurt kentinde resmi açılışı önceki gün yapılan 60. Frankfurt Kitap Fuarında Federe Kürdistan Bölgesi standına bir grup aşırı sağcı Türk tarafından saldırı yapıldı

Paylaş

Frankfurt kentinde resmi açılışı önceki gün yapılan 60. Frankfurt Kitap Fuarında Federe Kürdistan Bölgesi standına bir grup aşırı sağcı Türk tarafından saldırı yapıldı. Türk basınının ‘Frankfurt Kitap Fuarı’nda harita rezaleti’, ‘Bölücü Kürdistan haritası’ haberleri ardından bir grup aşırı sağcı Türk, Federe Kürdistan Bölgesi’nin standına saldırdı. Kürdistan standı yetkilileri ilk günden bu yana Türk gazetecilerinin provokasyon girişimleri sonucu saldırıya maruz kaldıklarını söylediler. Alman polisine önlem alması konusunda uyarı yaptıklarını ancak polisin uyarıyı ciddiye almadığını belirten stant yetkilileri saldırıyı kınadı.
Dün öğle saatlerinde gerçekleşen saldırının ardından polisin Kürdistan standı önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görülürken, dünya basını Kürdistan standına gelerek yayın yaptı. Saldırganların Kürdistan haritasını yırtmalarının ardından standa 2 yeni harita daha asıldı. Türk basını ve büyükelçiliği tarafından bu grubun kışkırtıldığını savunan Kürt yetkilileri, saldırıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek. (Frankfurt/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ayazağa’da sağlık sorunları bitmiyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır perde açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...