17 Ekim 2008 00:00

Veliler servis sözü yerine getirilmediği için kızgın

İstanbul Esenyurt’ta eğitim veren Osmangazi İlköğretim Okulu okulların açılmasına çok kısa bir süre kala tadilatı başlamıştı. Geçen dönem okulların tatil olmasından okulların açılmasına kadar herhangi bir tadilat işlemi yapılmayan

Paylaş

İstanbul Esenyurt’ta eğitim veren Osmangazi İlköğretim Okulu okulların açılmasına çok kısa bir süre kala tadilatı başlamıştı. Geçen dönem okulların tatil olmasından okulların açılmasına kadar herhangi bir tadilat işlemi yapılmayan. Osmangazi İlköğretim okulunda okuyan öğrenciler tadilat nedeniyle Tevfikbey İlköğretim Okulu’nda eğitimlerini sürdürmek zorunda kaldılar.
Öğrenci velileri bu duruma itiraz ettiklerinde Osmangazi İlköğretim Okulu müdürünün öğrencilerin Tevfikbey İlköğretim Okulu’na gitmesi için belediye tarafından ücretsiz servis verileceği yönünde söz verildi. Ama eğitim ve öğretimin başlamasıyla ücretsiz servis taleplerine olumsuz cevap alan velilere 65 YTL karşılığında çocuklarının okula getirilip götürüleceği söylenildi. Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri kendilerinin kandırıldıklarını dile getiriyor.
Kader Çelik, Osmangazi İlköğretim Okulu’nda okuyan iki çocuğunu tadilat nedeniyle Tevfikbey İlköğretim Okulu’na gönderilen velilerden. Yazın okulun tadilatıyla ilgili hiçbir şey yapılmadığını belirten Çelik, tadilat nedeniyle Osmangazi’de okuyan yaklaşık 1500 öğrencinin Tevfikbey’e gönderildiğini dile getirdi. Bu yetmezmiş gibi kendilerine okulların başlamasıyla birlikte ücretsiz servis verileceğine dair söz verildiğini ama şimdi ise 65 YTL istediklerini belirten Çelik, evde bir tek eşinin çalıştığını, bu parayı ödeyemeyeceklerini vurguladı.
Berrin Koç ise iki çocuğunun okuduğunu bir tanesinin ise engelli olduğunu bildirerek, “Çocuklarımıza nasıl eğitim vereceğimizi şaşırdık. Zaten zor geçinmeye çalıyoruz. Bunca geçim derdinin arasına birde bu sorunla karşı karşıya kaldık. Hangi sorunla ilgileneceğimizi şaşırdık” dedi.
Öğrenci velilerinden Nuriye Vargül ise İncirtepe Mahallesi’nde oturduğunu ve çocuğunu. yarım saatten fazla yürüdükten sonra getirebildiğini belirterek, “Eşim inşaatta çalışıyor durumumuz iyi değil. Bize söz verildi ama yerine getirilmedi. Biz bu parayı verecek durumda değiliz” diyerek tepkisini dile getirdi.
Suzan Genç de, iki tane okuyan çocuğu olduğunu, çocuklarının iki ayrı okulda okuduğunu vurgulayarak, kalp hastası olduğu için çocukları okula göndermekte zorluk çektiğini, okulun değişmesiyle ile de çocukların okumasının kendileri için zulüm haline geldiğini dile getirdi. Şengül Tubay, ise zaten okuldan her dönem için 40 YTL katkı parası istediklerini, vermeyenlere ise “karneyi vermeyeceğiz” diye tehdit ettiklerini söyleyerek. “Bu sorunun üzerine bir de servis ücreti eklendi. Bu ücreti ödeyecek durumumuz yok. Okulun tadilatı yarı yıla kadar biter deniyordu, şimdi ise bir seneyi bulur diyorlar. Şu anda havalar iyide sağlık durumu iyi olan veliler çocukları okula getirebiliyorlar. Kışın çocuklarımızı okula nasıl getireceğiz” dedi.
Veliler şikayetlerini Tevfikbey okul idarecilerine ilettiklerinde idarecilerin iki okul arası 2 km yi aşan mesafelerde servis verilebileceğini söylediklerini dile getirirken belediye yetkilileriyle görüştüklerinde ise belediyenin ücretsiz servis sözü vermediğini bunu söyleyen okul müdürüyle konuşulacağı söylendiğini belirttiler. Sorunun çözümü için bir muhatap bulamadıklarını söyleyen veliler bu sorunları çözülene kadar mücadele edeceklerini vurguladılar. Bugün bir basın açıklaması yapacak olan veliler “sorun çözülmezse belediye kadar yürüyerek ve tepkimizi göstereceğiz” dediler (İstanbul/EVRENSEL)
Erkan Sarıoğlu
ÖNCEKİ HABER

‘Direndik, kazandık’

SONRAKİ HABER

Mülteciler yönelik uygulamalar kaygı veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa