17 Ekim 2008 00:00

‘Yoksulluğa ve yolsuzluğa dur diyelim’

Ankara’daki kitle örgütleri, sendika şubeleri ve siyasi partiler, 18 Ekim Cumartesi günü ‘Yolsuzluğa, Yoksulluğa, Zamlara, Hak Kayıplarına karşı AKP’ye Dur Diyelim Mitingi’ düzenliyor

Paylaş

Ankara’daki kitle örgütleri, sendika şubeleri ve siyasi partiler, 18 Ekim Cumartesi günü ‘Yolsuzluğa, Yoksulluğa, Zamlara, Hak Kayıplarına karşı AKP’ye Dur Diyelim Mitingi’ düzenliyor.
KESK Ankara Şubeler Platformu ve TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun çağrısıyla bir araya gelen sendika, parti ve kitle örgütleri, 18 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Kolej Kavşağı’nda bir miting düzenleyecekler. ‘Yolsuzluğa, Yoksulluğa, Zamlara, Hak Kayıplarına Karşı AKP’ye Dur Diyelim’ şiarıyla gerçekleşen mitingin tertip komitesinde yer alan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Karakaya gazetemize yaptığı açıklamada, son günlerde AKP’nin önde gelen isimlerinin de adının karıştığı yolsuzluk haberlerinin ‘ayyuka çıktığını’ belirterek, yolsuzlukların son bulması ve sorumlularının yargılanması talebini miting aracılığıyla bir kez daha dile getireceklerini söyledi.
Kitlesel katılım bekleniyor
Karakaya, Ankara’daki emek ve demokrasi güçlerinin uzun bir aradan sonra ilk defa bu denli geniş bir birliktelik oluşturduklarını belirterek, özellikle işyerlerinde iyi bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi. Sendikaların işyerlerini gezerek toplantılar yaptıklarını, afiş ve bildirilerle mitinge çağrılar yaptıklarını anlatan Karakaya, bu çalışmanın sonucunun cumartesi günü kitlesel bir katılıma dönüşeceğini düşündüklerini dile getirdi.
‘İşyerlerinde yoğun çalışma’
Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Satı Burunucu Çalı da şube olarak işyerlerinde yürüttükleri çalışmada çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. Sadece merkez ilçelerin belediyelerinde değil, Elmadağ, Polatlı, Çayırhan ve Şereflikoçhisar gibi çevre belediyelerde de tüm oda ve servislerde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Çalı, bu ilçelerden mitinge otobüsler kaldırılacağını bildirdi. Çalışmaların işyerleriyle sınırlı kalmadığını kaydeden Çalı, halka yönelik de çağrılar yapıldığını, pazar yerlerinde halka bildiriler dağıtıldığını anlattı.
Çalışmalar sırasında AKP’nin halkı yoksullaştıran politikalarına, ekonomik krizin faturasının emekçilerin sırtına yüklenmek istenmesine karşı yoğun tepki gözlemlediklerini belirten Çalı, 400 bin kişinin yardıma muhtaç olduğu bir şehir haline gelen Ankara’daki tüm emekçileri krizin faturasını ödemeyi reddetmek, SSGSS’nin yürürlülükten kaldırılmasını istemek ve AKP’nin emek düşmanı politikalarına dur demek için mitinge davet etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Başkentte soygun var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...