19 Ekim 2008 00:00

Muş’ta üç kamyonda 301 kaçak yakalandı

Muş’un Yaygın beldesinde, jandarmanın yaptığı yol kontrolünde 3 kamyonun kasasında 301 kaçak yakalandı.

Paylaş

Muş’un Yaygın beldesinde, jandarmanın yaptığı yol kontrolünde 3 kamyonun kasasında 301 kaçak yakalandı. Daha çok koyun taşımakta kullanılan iki katlı kasalarda taşınan kaçaklar, 4 gündür aç susuz yolculuk yaptıklarını söyledi.
Muş- Yaygın karayolunda önceki gün yapılan kontroller sırasında durdurulan 3 kamyonda, yurda yasadışı yollardan girdikleri belirlenen Bangladeş, Afganistan ve Pakistan uyruklu 301 kişi ele geçirildi. Daha çok koyun taşımakta kullanılan iki katlı kasalarda taşınan kaçakların 4 gündür aç susuz yolculuk yaptıkları ortaya çıktı.
Türkiye’ye İran sınırından giriş yaptıklarını söyleyen kaçaklar ifadelerinde, “Van’a yakın bir yerde bizi bekleyen 3 kamyona bindik. Yollarda arama olduğu için gece yarısından sonra yolculuk yapıyorduk. Kalabalık olduğumuz için dikkat çekmeyelim diye kamyondan hiç inmedik. Aç ve susuz yolculuk yapıyorduk. Tek hayalimiz Türkiye’den Yunanistan’a geçmekti” dediler.
Yakalanan kaçaklar, ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edildi. Gözaltına alınan 3 kamyon şoförünün sorguları ise sürüyor. (Muş/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Su kovasının içine düşen çocuk boğuldu

SONRAKİ HABER

Başkan değil kral sanki!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...