21 Ekim 2008 01:00

Ankara’da elektrik zammına yönelik eylem ve etkinlikler devam ediyor. Özelleştirme Karşıtı Platform üyeleri, imza kampanyası başlatarak elektrik zammını protesto etti. Bir yıl içinde yüzde 65’i bulan elektrik zammı Ankaralıları hareket geçirdi. Ulaşım ve doğal gaza da zam yapılması tepkileri iyice yükseltmiş, geçen hafta basın açıklaması ve mitinglerle protesto edilmişti.
Çeşitli örgüt ve sendikaların oluşturduğu Özelleştirme Karşıtı Platform üyeleri, dün öğle saatlerinde Konur Sokak’ta toplanarak, bir ay sürecek olan özelleştirme karşıtı imza kampanyası başlattılar. KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da oluşturulan standa gelerek imza kampanyasına destek verdi.
KESK’e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) 1’Nolu Şube Sekreteri Hasan Hüseyin Kaya burada yaptığı açıklamada Elektrik faturalarındaki artışın da özelleştirmenin bedeli olduğunu kaydederek 4 kişilik ailenin asgari yaşam standardı için gerekli olan 230 kwh elektrik faturasının 2007’de 36.4 YTL iken son zamlardan sonra 52.6 YTL’ye çıktığını ifade etti. Platform tarafından bildiri şeklinde hazırlanan elektrik faturaları vatandaşlara dağıtılırken, imza kampanyası ilgi gördü. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et