22 Ekim 2008 00:00

‘Sayın Başbakan, bunları söylemediniz’

Göz rahatsızlığım için Bornova’da bir özel sağlık polikliniğine gittim. Emekli Sandığı’ndan emekli olduğumu belirttikten sonra rahatsızlığımı anlattım. Sekreter kız “fark ödeme taahhütnamesi” adında bir metin uzattı.

Paylaş

Göz rahatsızlığım için Bornova’da bir özel sağlık polikliniğine gittim. Emekli Sandığı’ndan emekli olduğumu belirttikten sonra rahatsızlığımı anlattım. Sekreter kız “fark ödeme taahhütnamesi” adında bir metin uzattı. “Bunu doldurup imzalayın” dedi. Metin, Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) ile bir sözleşmeyi içeriyordu. “Talep ettiğim her türlü sağlık hizmeti için SGK tarafından ödenecek ücret dışında…ilave ücretleri kabul ettiğimi…geri ödenmesi için müracaat etmeyeceğimi, ödememin eksik kalması durumunda faizi ile birlikte ödemeyi kabul ve taahhüt ettiğimi” gösteren bu belgeyi imzaladıktan sonra muayenem yapıldı. Orada muayene ücretini verdim, ama ayrıca emeklilik maaşımdan da muayene ücreti kesileceğini söylediler.
Sayın Başbakan ve Sağlık Bakanı, “sağlıktaki dönüşüm”ün böyle olacağını hiç söylemediniz.
Bu dönüşüme karşı eylem ve açıklama yapanları yalancılıkla suçladınız. “Herkes sigortalı olacak” dediniz, ama “paralı olacak” demediniz.
“Sağlık, her vatandaşın hakkıdır, bunu sağlamak sosyal bir devletin ana görevidir” diyenlere karşı çıkıp, “Biz herkesi sağlık güvencesine alacağız” dediniz ama bunun paramız kadar olacağını söylemediniz. Haklarımızın parayla satın alınacağını sakladınız.
Bugün yalancı dedikleriniz haklı çıktı. Siz ve Sağlık Bakanınız ne oldunuz?
Ben 28 yıl öğretmenlik yaparak bu ülkeye hizmet ettim. “Emekliliğimde sağlık ve yaşam hakkım olsun” diye. Siz bugün bunu elimden alıyorsunuz.
Sayın Başbakan ve Sağlık Bakanı, yatsıya kadar yanan mum söndü. Tüccar uygulamalarınız bir kez daha ortaya çıktı.
‘Ben insanım’ diyenler; ‘sağlık, eğitim ve yaşam hakkım var’ diyenler, bu haklarını kolay kolay sizlere ve işletmelerinize teslim etmeyecekler.
Zehra Yüce-Emekli Öğretmen/İZMİR
ÖNCEKİ HABER

Düğünler rahatsız ediyor

SONRAKİ HABER

Fahri Bey’in evi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa