22 Ekim 2008 00:00

Barzani: PKK’yi görüşmedik

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını belirterek, “Diyalog için yolumuz açık” dedi

Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını belirterek, “Diyalog için yolumuz açık” dedi.
Bağdat’taki temasları çerçevesinde geçen hafta Türkiye heyetiyle görüşen Barzani, Erbil dönüşünde havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barzani, Türkiye ile ilk kez resmi görüşme gerçekleştirdiklerini ve bunun olumlu olduğunu söyledi. Diyalog yolunun açıldığını ifade eden Barzani, Bağdat’ta Türkiye heyetiyle yapılan görüşmeleri “yeni bir başlangıç” olarak yorumladı. Barzani, “Bu ilk görüşmeydi. Daha sonraki görüşmelerde detaylı olarak aradaki sorunlar ele alınacaktır. Bu görüşme aradaki buzların kırılması anlamına geliyor. Bu görüşmede PKK veya bir başka konu hakkında özel talepler ele alınmadı. Gelecekte bu konuları detaylı bir şekilde ele alacağız” diye konuştu.
Türkiye ile yapılan görüşmenin içeriği hakkında detay veremeyeceğini de kaydeden Mesud Barzani, görüşmelerin devam edeceğini ifade etti. Barzani, ayrıca Irak’la ABD arasında imzalanması planlanan stratejik güvenlik anlaşmasını desteklediklerini ve bu anlaşmanın Irak’n menfaatine olduğunu da savundu. Irak anayasasına saygı gösterdiklerini de belirten Barzani, Irak’ın egemenliğine zarar gelmesini istemediklerini kaydetti. (Erbil/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

SSGSS’den yeni uygulamalar

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...