25 Ekim 2008 00:00

Tuncel: Başbakan halkın tepkilerini dikkate alsın

Adana’da Abdullah Öcalan’a yapılan kötü muameleyi protesto etmek için yapılan eylemlerin ardından...

Paylaş

Adana’da Abdullah Öcalan’a yapılan kötü muameleyi protesto etmek için yapılan eylemlerin ardından, DTP Adana İl Örgütü, DTP Adana İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş ve Seyhan İlçe Başkanı Mehmet Nardan’ın gözaltına alınmasına ve Öcalan’a uygulanan kötü muameleye yönelik açıklama yaptı. Açıklamanın ardından konuşan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, “Kepenkler kapatılıyorsa Başbakan’ın iyi düşünüp halkın ne istediğinin farkına varması gerekiyor” dedi.
DTP Adana İl Örgütü, ‘eylem organize etmek’ gerekçesiyle gözaltına alınan DTP İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş ve Seyhan İlçe Başkanı Mehmet Nardan’ın gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. DTP il binası önünde yapılan açıklamaya DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Küçük Dikili Belediye Başkanı Leyla Güven, PM Üyesi Zeki Doğrul, İHD ve TUHAY-DER’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. ‘Bu ateş sizi de yakar’ pankartının açıldığı eylemde, ‘Çöp siyaseti yapma AKP’ ve ‘Ahmet Özkan’ın katilleri hesap verecek’ dövizleri taşındı. Açıklamayı yapan DTP İl Yöneticisi Ahmet Kılıç, Kürt halkının hassasiyetinin göz ardı edildiğini kaydederek, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin, Türk ve Kürt halkının bir arada yaşamalarını tehlikeye attığını söyledi.
AKP halka karşı duyarlı olsun
Kılıç, “Bu saldırılar sonucu; halkın demokratik tepkisi karşısında tahammülsüzleşen güvenlik güçlerinin müdahaleleri neticesinde birçok insan yaralanmış ve gözaltına alınmıştır” dedi.
Açıklamanın bitiminde bir konuşma yapan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Erdoğan’ın Diyarbakır’daki olayları iyi okuması gerektiğini söyleyerek, “Kürt halkı ne tezkere istiyor ne de savaş. Bu nedenle halkın ne istediği iktidar tarafından görülmelidir AKP’nin çıkarmış olduğu Kürt milletvekillerinin olduğu yerde kepenkler kapatılıyorsa, Başbakan iyi düşünmelidir bu halk ne istiyor” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bakanlar Kurulu’na terör brifingi verilecek

SONRAKİ HABER

Kuzey Irak’a temsilcilik gündemde değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...