27 Ekim 2008 00:00

Rus muhalefeti ‘Halkın Hiddet Günü’nde yürüdü

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Triumfalnaya Meydanı’nda önceki gün saat 17.00 sıralarında bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, “Halkın Hiddet Günü” adlı gösteri düzenledi.

Paylaş

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Triumfalnaya Meydanı’nda önceki gün saat 17.00 sıralarında bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, “Halkın Hiddet Günü” adlı gösteri düzenledi. Gösteriye “Kızıl Gençlik Öncülüğü”, “Moskova İnisiyatif Grubu”, “Konut Dayanışması Hareketi”, “Moskova Lojman ve Yurt Hareketi” ve “Aldatılan Yatırımcılar Hareketi” taraftarları katıldı. Göstericiler, Moskovalıların sosyal haklarının ihlal edildiğini, şehrin yaşanılmaz hale geldiğini dile getirdi ve Moskova şehir yönetiminin istifa etmesini istedi.
Eski Sovyetler Birliği bayrakları ve dövizlerle meydanı dolduran göstericiler, “İktidar halkındır”, “Hükümet istifa”, “Lujkov Moskova’yı terk et” şeklinde slogan attı. Yaklaşık 400 polisin güvenliği sağlamak için görev yaptığı gösteride, belirlenen gösteri kurallarına uymayarak havai fişek yakan beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların 15 gün hapis cezası alacağı belirtiliyor.
Kızıl Gençlik Öncülüğü adlı örgütün lideri Sergey Udaltsov gösteride yaptığı konuşmada, “Halkın Hiddet Günü” gösterisi çerçevesinde sendika, konut ve ekoloji hareketleri ile birlikte Moskova’da gayriresmi olarak inşa edilen binaların yapımına karşı mücadele edeceklerini belirterek, “Moskova, yapılan inşaat ve diğer plansız projeler nedeni ile yaşanmaz hale geldi. Tüm bu olumsuzluklardan şehir yönetimi sorumlu” dedi. (Moskova/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Barzani, Bush ile görüşecek

SONRAKİ HABER

ABD seçimlerinde Marx da polemiğe malzeme yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...