28 Ekim 2008 00:00

Yeter! Söz emekçilerin

Aşağıdaki metin, Başıbüyük’te kentsel dönüşüm planları dahilinde evlerinin yıkılmasına karşı mücadele veren kadınlar adına, Emek Partisi İstanbul İl Örgütü’nün Genel Kurulu’nda konuşma yapan Nurten Aşık’ın konuşma metnidir.

Paylaş

Aşağıdaki metin, Başıbüyük’te kentsel dönüşüm planları dahilinde evlerinin yıkılmasına karşı mücadele veren kadınlar adına, Emek Partisi İstanbul İl Örgütü’nün Genel Kurulu’nda konuşma yapan Nurten Aşık’ın konuşma metnidir.
“Sözlerime başlamadan önce bana da söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Biz mikrofon karşısında konuşmaya alışkın olmadığımızdan yapabileceğim hatalar için de şimdiden özür dilerim.
Alışkın olmadığımız için diyorum, biz bundan 9 ay öncesine kadar kendi halimizde, dışarıyla pek alakası olmayan, üzülerek söylüyorum ki dünyadan bihaber kadınlardık. Televizyonlardan seyrettiğimize doğru mu yanlış mı demeden körü körüne inanan, inanmasak bile çok da önem vermeyen; hayatı çocuklarımız, eşlerimiz ve ev işlerinden ibaret olarak gören kadınlardık.
Ve bir gün baktık ki korumamız gereken bir de evimiz vardı. Eşlerimiz gün boyu dışarıda olduğu için bu görev bizimdi. 24 saat boyunca kar demeden, çamur demeden, o zamana kadar sıcak çaydanlığın yanına yaklaştırmadığımız çocuklarımızı Allah’a ve kendilerine emanet ederek döküldük yollara.
İşte o zaman, bugüne kadar bizlere sunulanların gerçekte hiçbir zaman biz emekçilerin lehine olmadığını gördük. Ve gördük ki bize bizden başka dost yoktu. Çünkü kuyruklarına basılınca ciyak ciyak bağıran medya kuruluşları, iş emekçilerin sorunlarına gelince kuzu gibi oluyor ve her zaman yanlı davranıyorlardı. Şimdiye kadar farkına varamadığımız Hayat Televizyonu, Evrensel gazetesi ve birkaç yerel gazete dışında elimizden tutup bize destek veren olmamıştı.
Onlar bu rantsal bölüşüm planlarını uygulamaya koyarlarken, sanırız ki işin bu tarafını akıllarına bile getirmemişlerdi. Şimdiye kadar yaptıkları bütün kanunlar ve zamlar karşısında hiç ses çıkarmayan halk, gene ses çıkarmaz diye düşündüler ama bu sefer oyunları tutmadı. Genelde AKP’ye oy veren ve ona laf söyletmeyen halkımız, gerçekleri gördü ve oyunları bozuldu. Halk sadece kentsel dönüşüm değil, her yönden bu düzenin böyle gitmemesi gerektiğini anladı. Bildi ki o sessiz kaldıkça bu düzen daha çok can yakacaktı. Bildi ki çocuklarının geleceği daha çok kararacaktı. Ve bildi ki eviyle birlikte onurunu da kaybedecekti. Onun için de hep birlikte artık ‘dur’ dememiz gerekiyordu. Bunun için de buradayız ve buradan tüm emekçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Bırakalım artık sağ-sol kavgasını ve bölünmeden Alevisi-Sünnisi, Kürdü-Türkü hep birlikte olalım. ‘Yeter! Söz emekçinin’ diyelim, bu bozuk düzene karşı tek bilek bir yumruk olalım!
Nurten Aşık
ÖNCEKİ HABER

Sol ve seçim ittifakları

SONRAKİ HABER

Okullar kimlere emanet?..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...