30 Ekim 2008 00:00

Ergenekon savcısının terfisi durduruldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon soruşturmasının savcısı Zekeriya Öz’ün, ‘derece yükseltme’ işlemini durdurdu

Paylaş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon soruşturmasının savcısı Zekeriya Öz’ün, ‘derece yükseltme’ işlemini durdurdu.
Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz, meslekte 10 yılını doldurduğu için birinci sınıf savcılığa yükselmeye hak kazandı. Ancak Öz’ün terfi işlemi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) askıya alındı.
Terfi dosyasının durdurulma sebeplerinden biri, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialar. Öz’ün teyzesinin oğlu olduğu iddia edilen Seyfullah Vatansever, Öz’ün daha önce görev yaptığı Çine’de yolsuzluk suçlamasıyla soruşturma geçirdiğini ve Bitlis’in Mutki ilçesine sürüldüğünü iddia etmişti. Vatansever, imam hatip lisesi mezunu olan Öz’ün Fetullah Gülen grubuna yakın olduğu iddiasında da bulunmuştu.
Zekeriya Öz, iddialardan sonra suç duyurusunda bulunmuş, iddiaları dile getiren Seyfullah Vatansever gözaltına alınarak, sorgulanmıştı. Terfi dosyasını inceleyen kurul, iddialar araştırılana kadar Öz’ün yükselmesini durdurdu.
İkinci gerekçe suç duyuruları
Terfinin durdurulmasının ikinci gerekçesi ise savcı hakkındaki suç duyuruları. Zekeriya Öz hakkında Ergenekon soruşturması sırasındaki kimi uygulamaları nedeniyle çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuş, Adalet Bakanlığı Öz hakkında soruşturmaya gerek görmemişti.
HSYK, terfi dosyasını karara bağlamak için, adalet bakanlığının bu kararına yapılan itirazın sonucunu da beklemeye karar verdi. (HABER MERKEZİ)

5. duruşma bugün
Ergenekon davasının 5. duruşmasında, 121’inci sayfasına gelinen 2 bin 455 sayfalık iddianamenin okunmasına devam edilecek.
Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu’nun da aralarında yer aldığı 46’sı tutuklu 86 sanıklı Ergenekon davasının görülmesine bugün devam edilecek.
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Boykotlu kutlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...