31 Ekim 2008 00:00

DTP, federasyon iddialarının çarpıtma olduğunu açıkladı

Demokratik Toplum Partisi (DTP), “DTP’nin federasyon istediği yönündeki iddialar doğru değil, tamamen çarpıtmadır” açıklamasını yaptı

Paylaş

Demokratik Toplum Partisi (DTP), “DTP’nin federasyon istediği yönündeki iddialar doğru değil, tamamen çarpıtmadır” açıklamasını yaptı.
DTP’den yapılan yazılı açıklamada, TBMM’ye, bakanlıklara ve milletvekillerine gönderilen “DTP’nin Kürt Sorununa İlişkin Demokratik Çözüm Projesi” başlıklı kitapçığın medyada ‘çarpıtıldığı’ belirtildi. Açıklamada, “Önyargılı bir yaklaşımla DTP ‘federasyon istemekle’ suçlanmaktadır. Ancak DTP’nin ne programında, ne söylemlerinde ne de ortaya koyduğu projelerde federasyonu öngören bir yaklaşım bulunmamaktadır. Kaldı ki federasyon, Türkiye’nin üniter yapısı içerisinde Kürt sorununun sivil, demokratik yöntemlerle çözümünü savunan, demokratik cumhuriyetle gerçek bir kardeşleşmenin sağlanacağına inanan DTP’nin politikalarıyla da çelişmektedir. Bu nedenle DTP’nin federasyon istediği yönündeki iddialar doğru değil, tamamen çarpıtmadır” denildi. (HABER MERKEZİ)

Irmak’a hapis cezası
DTP Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak, “suçu ve suçluyu övdüğü” gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı 5 bin 400 YTL adli para cezasına çevirdi.
Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Selma Irmak ile avukatı Mehmet Nuri Özmen katıldı. Irmak, 3 Ekim 2007 tarihinde, partisinin genel merkezi önünde gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından bir basın açıklaması yaptığını, açıklamanın ardından bir gazetecinin sorusunu cevaplarken, ‘Sayın Öcalan’ ifadesini kullandığını söyledi. Bir siyasetçi olarak siyasi nezaket gereği böyle bir ifadeye konuşmasında yer verdiğini belirten Irmak, “suçu ve suçluyu övme” gibi bir kastı bulunmadığını ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

taBeLâ yazılar

SONRAKİ HABER

helikopterde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...