03 Kasım 2008 00:00

Zeki Sezer: CHP bizimle ittifak istemiyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Murat Karayalçın’ın Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı konusunda CHP ile bir formülde uzlaşmalarının mümkün olabileceğini belirterek, “Ama CHP bizimle görüşmek bile istemiyor” dedi.

Paylaş

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Murat Karayalçın’ın Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı konusunda CHP ile bir formülde uzlaşmalarının mümkün olabileceğini belirterek, “Ama CHP bizimle görüşmek bile istemiyor” dedi. Sezer, DSP’li belediye başkanlarının olduğu illerde CHP’nin aday çıkarmamasını, CHP’nin güçlü yerlerde olduğu yerlerde de DSP’nin üzerine düşen görevi yerine getirmesini önerdi.
Sezer, Giresun’a yapacağı ziyaret öncesinde geldiği Trabzon Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, ekonomi politikalarını eleştirdi. Bir gazetecinin, “Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye geçeceği yolundaki iddialar” konusundaki sorusunu Sezer, “Sarıgül Şişli’de olağanüstü başarılı bir belediyecilik örneği veriyor. Toplumun neredeyse yüzde 70’inin desteğini alıyor orada. Biz de Sarıgül ile zaman zaman görüşüyoruz. Hem ülke hem belediyecilik konularını konuşuyor, hem de eski bir arkadaşımız olarak dertleşiyoruz. Olumlu bir yerdeyiz” yanıtını verdi.
‘Desteklesin, aday göstermesin’
Sezer, “Ankara’da Murat Karayalçın’ın belediye başkanlığı adaylığına sıcak bakmadığı” yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “Burada bir yanlış anlaşılma veya bilinçli olarak kamuoyunu yanıltma var. Sanki CHP bizden bu konularda destek, ittifak istemiş de biz karşı durmuşuz gibi gözüküyoruz. Hayır, CHP bizimle ittifak istemiyor. Bize göre AKP’den Ankara’yı kurtarmak için Sayın Karayalçın’ın adaylığında bir formülde uzlaşılabilirdi. Ama CHP bizimle görüşmek bile istemedi şu ana kadar. Biz AKP’den, Melih Gökçek’ten Ankara’yı ve Türkiye’yi kurtarmak istiyoruz. Bunun için üzerimize ne düşerse yapacağımızı milletimiz bilir. Ama CHP, herhalde AKP’den değil de kendine rakip olarak bizi gördüğü için bizden kurtulmak istiyor.”
DSP lideri Sezer, “İl belediyeleri olarak DSP’nin belediye başkanı olan yerlerde yine DSP’li belediye başkanları aday olsun ve CHP desteklesin ya da aday göstermesin. CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerlerde de DSP üzerine düşeni yapsın bu anlamda. Benim öyle bir önerim var. Ama AKP’den değil de DSP’den kurtulayım, bunlar benim başıma dert olacak anlayışı varsa onu da milletin sağduyusuna havale etmek isterim” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Sinyora Türkiye’ye geliyor

SONRAKİ HABER

Akman’ın üyeliği mahkemeye taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...