04 Kasım 2008 00:00

Narlıdereliler hizmet bekliyor

Narlıdere’nin 2. İnönü Mahallesi ile Narbel-Narkent toplu konut alanında yaşayan halk belediye hizmetlerinden şikayetçi

Paylaş

Narlıdere’nin 2. İnönü Mahallesi ile Narbel-Narkent toplu konut alanında yaşayan halk belediye hizmetlerinden şikayetçi.
2. İnönü Mahallesi’nde oturan Yaşar Şanlı, temizlik araçlarının mahallelerine haftada bir-iki ancak geldiğini, bu nedenle sokakların pislikten geçilmediğini belirtiyor. Temizlik işleri müdürünü aradıklarını, ancak ulaşamadıklarını ifade eden Şanlı, “Narlıdere merkezi tertemiz, her gün temizlik var orada. Bizim oradakilerden farkımız ne” diye soruyor.
Mahallelerindeki çöp bidonlarının bile on yıldır değişmediğini ifade eden Şanlı, “Çoğunun altı delik, çöp suları sokaklara akıyor. Biz buraların da imar planına dahil edilmesini, temizlik işlerinin düzenli yapılmasını, otobüs sayılarının artırılmasını istiyoruz” dedi.
Belediye başkanının mahallerine gelerek halkın sorunlarını dinlemesini istediklerini dile getiren Şanlı, “Ayrıca burada kadınların gidebileceği yerler yok, her yerde kahveler var. Kadınlar ve çocuklar için de zaman geçirebilecekleri kültür evleri, parklar istiyoruz. Çocuğumu parka götürebilmek için aşağıdaki mahalleye gitmem gerekiyor” diyor.
Belediyenin hizmet getirmekle yükümlü olduğunu hatırlatan Şanlı, “Merkezde oturanlarla aynı vergiyi biz de veriyoruz” dedi.
Gençler için hiçbir şey yok
II. İnönü Mahallesi’nde oturan Serhat isimli genç de, mahallede gençlerin yararlı faaliyetler yürütebilecekleri mekanların olmadığını dile getiriyor.
Narbel’de oturan Bayram Babatutmaz da II. İnönü Mahallesi’ne bağlı Narbel, Narkent sitelerinin çözülmeyi bekleyen birçok sorunu olduğunu dile getiriyor. Bu sorunların başlıcalarının, halkın ‘ölüm yolu’ diye adlandırdığı, çökük ve dar yol ile çöplerin zamanında toplanmaması, pazaryeri bulunmaması, park bahçelerin bulunmaması, mevcut yolların bariyerlerinin ve duvarlarının birçok yerde bakımsız olması, hatta bazı yerlerde bulunmaması olduğunu belirtiyor.
Apartman yöneticileri toplandı
Bu sorunlara çözüm üretebilmek için bölgedeki otuz apartman yöneticisi olarak toplandıklarını ve bir çalışma başlattıklarını ifade eden Babatutmaz, bu çalışmanın ilk aşamasının imza kampanyası olduğunu anlatıyor. Her apartmandan imzalar topladıklarını, toplantılar yaptıklarını dile getiren Babatutmaz, toplantıya belediye meclis üyesini de çağırdıklarını dile getiriyor. Toplantı esnasında belediye meclis üyesinin, “Bizimle beraber hareket edin sorunlar çözülür, belediye sizi dikkate alır” dediğini anlatan Babatutmaz, “Bizim de hizmet alabilmemiz için beraber hareket etmemiz mi gerekiyor illa, belediyeyi zorlamadan bir iş yapmaz mı” diye sorduğunu dile getiriyor.
Narbel ve Narkent sitelerinin ortalama nüfusunun 4 bin, yani neredeyse bir ilçe nüfusu kadar olduğunu ifade eden Babatutmaz, “Bu kadar insan yukarıdaki sorunların hepsinden şikayetçidir ve çözülmesi için imzalarıyla istekte bulunmuştur. Periyodik olarak çalışmalarımız devam edecek ve başka sorunlara da el atacağız. Bina yöneticileri kendi aralarındaki toplantılarda aldıkları kararları kendi binalarındaki insanlara da anlatıyorlar” diyor.
Yaptıkları çalışmalardan çıkardıkları sonuçları da dile getiren Babatutmaz, “Bir bina yöneticisi apartmanının içiyle ilgilendiği kadar mahallesinin sorunlarıyla da ilgilenmelidir yoksa tek başına bir şey yapamaz” diyor. Yöneticiler olarak kendi aralarında temsilciler seçtiklerini, bu temsilcilerin belediye başkanıyla görüşüp taleplerini bildireceklerini belirten Babatutmaz, “Yapılacak mı yapılmayacak mı bekleyip göreceğiz” diyor. (İzmir/EVRENSEL)
Memiş Gümüş
ÖNCEKİ HABER

ABD 44’üncü başkanını seçiyor

SONRAKİ HABER

Hani 2008’de bitecekti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...