05 Kasım 2008 00:00

Biri valiyi durdursun

“Yeşil kartları teröristler mi kullanıyor araştıracağız. Yoksuluz diyorlar, 15 çocuk doğururken, kalaşnikof alırken, taş atarken yoksul değilsiniz” bu sözler Adana Valisi’ne ait

Paylaş

“Yeşil kartları teröristler mi kullanıyor araştıracağız. Yoksuluz diyorlar, 15 çocuk doğururken, kalaşnikof alırken, taş atarken yoksul değilsiniz” bu sözler Adana Valisi’ne ait. Daha önce eyleme katılan çocukların ailelerinin yeşil kartlarını iptal edeceklerini söyleyerek gündeme gelen ve geri adım atmak zorunda kalan vali yine konuştu. Ve bu defa önceki konuşmasına da rahmet okuttu. Gösteri yapan çocukların ailelerinin yeşil kartlarının iptal edilmesi, para cezası kesilmesi ve kömür yardımının yapılmaması görüşleriyle gündeme gelen Adana Valisi İlhan Atış, kentteki 514 bin yeşil kart sahibinin inceleneceğini açıkladı.
‘Teröristler mi kullanıyor?’
Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) Seyhan Oteli’nde düzenlediği ‘Yerel Radyo ve Televizyonların Pazarlama İletişimindeki Yeri’ konulu toplantıda konuşan Vali İlhan Atış, gösteriler sonrası gündeme getirdiği yaptırımlarla birlikte başlayan, kendisini de ilgilendiren tartışmalara değindi. Atış, “Yeşil kartı iptal etmeyeceğiz ama yeşil kart dosyalarını yeniden incelemeye alıyoruz. Neden? Acaba hakkı olmadığı halde yeşil kart alan mı var? Acaba yeşil kartı teröristler de mi kullanıyor? Bunun tespiti için yarından itibaren 514 bin yeşil karta yeniden inceleme başlatacağız” dedi.
‘15 çocuk doğururken yoksul değilsiniz’
Bu açıklamalarla da yetinmeyen Vali Atış sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesele işsizlik değil, mesele yoksulluk değil. İki hanım alırken, üç hanım alırken yoksul değilsiniz. Kalaşnikof alırken yoksul değilsiniz, düğünlerde binlerce mermi atarken yoksul değilsiniz. 15 tane çocuk doğururken yoksul değilsiniz. Ama polise, jandarmaya taş atınca, yoksulluktan dolayı atıyorum diyeceksiniz ve destek göreceksiniz.” (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Park yeri yüzünden canından oldu

SONRAKİ HABER

‘Kazı yolun’ genelgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...