06 Kasım 2008 00:00

HAYATIN İÇİNDEN

Öfkeyle odama daldı. “Dur, ne bu hiddet?” türünden yatıştırma sözlerimle daha da parladı:- Olmaz böyle şey. Anadolu, Moğol istilasından bu yana böyle kötü günler geçirmedi, böyle talan görmedi

Paylaş

Öfkeyle odama daldı. “Dur, ne bu hiddet?” türünden yatıştırma sözlerimle daha da parladı:
- Olmaz böyle şey. Anadolu, Moğol istilasından bu yana böyle kötü günler geçirmedi, böyle talan görmedi.
- Deme yahu. Ne oldu yine?
- Daha ne olsun?.. Ortalık toz duman. Ülke ayakta. Yanan otolar, kırılan camlar, pompalı şehir eşkıyaları. Eşkıyalara hak veren Başbakan. Yerel seçimler yaklaşıyor. Başbakan “Diyarbakır kalesini alacağız” diye kükrüyor. Ne kalesi?.. Diyarbakır düşman elinde mi? Oradaki belediye başkanını Diyarbakır halkı seçmedi mi? Sen merkezi hükümet olarak destek olsana. Hadi diyelim seçime gireceksin, politika yapıyorsun. İnsanlara da mı acımıyorsun? Şikayetin varsa belediyenin hizmetlerini eleştirsene. Daha iyi neler yapabileceksin söylesene. Hem bu bölgeye hizmet getirmeni engelleyen mi var? Hem nasıl engellesinler?.. Gelip sanayi tesisi kurdun da oradaki yoksul insanlar “yok” mu dedi? Geçin bunları!..
Konuştukça öfkesinin artacağını ve kabağın benim başıma patlayacağını bildiğimden konuyu değiştirmeye çalışarak sordum:
- Ne olacak bu borsanın, dövizin hali?..
- Sen daha dalga geç. Ben sana ilk gün söylemiştim. Ortada kriz mriz yok; birileri paraları götürüyor diye. Bin yedi yüzden dolar bozduranlar bugün bin beş yüzden dolar topluyorlar. Kafadan yüzde 15 kâr. Var mı böyle tatlı kazanç?.. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Sen daha uyu. Doğal gazdan, elektrikten toplanan paralar nerelere gidiyor sanıyorsun?.. Mart başında inecekmiş. Ulan buna kargalar güler. Bu ülkede neyin fiyatı inmiş ki?!. “Alışırlar” diyen Başbakan’ı yıllarca iktidarda tutup sonra Cumhurbaşkanı yapan ülke Güney Amerika’nın Patagonya’sı mıydı? Madem dünyada petrol pahalı, neden bizim benzin dünya birincisi? Yoksa Almanlar, Bulgarlar petrolü hacı fış fış dindaşımızdan daha mı ucuza alıyorlar da daha ucuza satıyorlar? Bunlar hikaye!..
- Sen boş ver borsayı, dövizi. Bak ABD’ye. Irkçılık tarihe karışacak. Dünya barışa kavuşacak. Savaşlar bitecek. Kölelerin torunları dünyayı yönetecek. Yüzyıllardır uğradıkları haksızlığın olgunluğuyla tüm insanlık birbirini kucaklayacak.
- Yok deve!.. Siyahlığından utanıp vucudunu hipoyla beyazlatmaya çalışan ünlü popçu Maykıl Ceksın siyah ailenin çocuğu değil miydi? Irak savaşını başlatan, Afganistan’da çoluk çocuk yoksul halkı bombalatan Buş iktidarının bakanı Kolin Pavıl beyazdı da biz mi renk körüydük acaba? Hadi onları boşver. Buş’un hem kadın, hem siyah dışişleri bakanı Rays, kılık değiştirmiş klux-klandı da biz mi yanıldık?..
Ne desem olmayacağını düşünerek son çare fısıldadım:
- Meclis komisyonuna Zahid Akman katılmış. DTP, CHP ve DSP’liler karşı çıkınca AKP’li vekilin biri çok öfkelenmiş ve milletvekillerine; “Ahlaksız herifler. Geberteceğim sizi” diye bağırmış...
Yüzü güldü:
- Deme yahu. Yapar mı dersin?..
Arif Nacaroğlu
ÖNCEKİ HABER

Köklü ve Çelik işten çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Gerekçeye bak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...