06 Kasım 2008 00:00

Doğal gaz kartlarını yaktılar!

Hak-Sen üyesi memurlar, doğal gaz zammını, EGO doğal gaz satış merkezi önünde, getirdikleri sobada temsili doğal gaz kartlarını yakıp “Kaşıkla verdiler kepçeyle aldılar” sloganı atarak protesto ettiler

Paylaş

Hak-Sen üyesi memurlar, doğal gaz zammını, EGO doğal gaz satış merkezi önünde, getirdikleri sobada temsili doğal gaz kartlarını yakıp “Kaşıkla verdiler kepçeyle aldılar” sloganı atarak protesto ettiler.
Hak-Sen üye ve yöneticileri dün doğal gaz zammını, EGO’nun Maltepe’deki doğal gaz satış binası önünde protesto ettiler. Doğal gaz kartlarının fotokopilerini taşıyan memurlar, zammı protesto eden dövizler açıp sloganlar attılar. Zamların ardından vatandaşın sobaya geri dönmek zorunda bırakıldığını da belirten memurlar, bir de soba kurdular. Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, yağmur gibi yağan zamların memurları canından bezdirdiğini söyledi. Maliye Bakanı’nın “Krizin faturasını ödeyemeyiz” dediğini, ama zamlarla krizin işçilere, memurlara, emeklilere fatura edildiğinin görüldüğünü aktaran Çivi, zamlarla içleri yanarken, bedenlerinin donduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yılın aralık ayına göre doğal gazın 60 kuruştan bir liraya, elektriğin de 36 kuruştan 57 kuruşa çıkarıldığını, aradaki ek faturanın 69 YTL olduğunu aktaran Çivi, memura yapılan 60 YTL’ye denk gelen yüzde 6’lık zammın, doğal gaz ve elektrik zammını bile karşılamadığını söyledi. “Kaşıkla verdiler kepçeyle aldılar” sloganının atıldığı eylemde Çivi, “Martta zam geri alınacak” açıklamasının da vatandaşla, memurla dalga geçmek olduğunu ifade etti.
Doğal gaz zamlarına bir tepki de BASK’tan gelecek. BASK, 8 Kasım günü Sakarya Caddesi’nde, “Üşüdüm Üstümü Örtsene” adlı imza standı açacak. Eyleme ilişkin yazılı açıklama yapan BASK Genel Başkanı Resul Akay, zamlarla Başbakan Erdoğan’ın altı yıllık iktidarı boyunca “halkımı doyuramadım bari dondurayım” demek istediğini ifade etti.
Doğal gaza yapılan zammın geri çekilmesini isteyen Akay, “Petrol fiyatı, kur, vs. gerekçesi ne olursa olsun bu zamlar kabul edilemez. Bu zamlar; memurun, emeklinin, dul ve yetimin bükülmüş belini tamamen kırmaya yönelik bir girişim” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş hükümetle köprüleri atıyor

SONRAKİ HABER

KESK üyeleri zamlara karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...