06 Kasım 2008 00:00

‘Gazetecilerin DTP’ye karşı tutumu haksız’

Demokratik Toplum Partisi Grup Başkan Vekili ve Dİyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, gazetecilerin DTP’ye önceki gün Meclis’te yapılan Grup toplantısına yönelik protestoslarının haksız bir tutum olduğunu belirterek, DTP’nin yaşanan olayı daha önce de kınadığını ve şiddete karşı tutumlarının her zaman net olduğunu ifade etti

Paylaş

Demokratik Toplum Partisi Grup Başkan Vekili ve Dİyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, gazetecilerin DTP’ye önceki gün Meclis’te yapılan Grup toplantısına yönelik protestoslarının haksız bir tutum olduğunu belirterek, DTP’nin yaşanan olayı daha önce de kınadığını ve şiddete karşı tutumlarının her zaman net olduğunu ifade etti.
DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Demirtaş, Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti. Selahattin Demirtaş, Hakkari’de protestocuların gazetecilere yönelik saldırıları nedeniyle bazı gazetecilerin önceki gün Meclis’te yapılan DTP Grup toplantısını terk ederek, protesto etmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.
‘Şiddete karşı duruşumuz nettir’
DTP’nin şiddete karşı duruşunun net olarak bilindiğini ifade eden Demirtaş, Hakkari’de meydana gelen olayı daha önce de kınadıklarını, böyle bir olayı tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Demirtaş, ‘’DTP’ye yönelik bu tutum, haksızlıktır. Yanlı yayın yapılıyor olması, karakol bahçelerinden yapılan yayınların sanki savaş alanında yapılıyormuş gibi gösterilmesi ve bölge insanının potansiyel suçlu gösterilmesi konuları düşünülmelidir. Yanlı yayın yapıldı. Medyanın objektif yayın yapmasını beklemek, partimizin hakkı. Tepki gösterilmesi demokratik bir haktır ama herkes sorumluluğunu gözden geçirmelidir’’ diye konuştu. DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, söz konusu tepkinin siyasi olduğunu belirterek, ‘’Partimiz, bölgede meydana gelen olayların sorumlusuymuş gibi gösterilmeye çalışılıyor’’ diyerek asıl sorumluluğun hükümette olduğunun altını çizdi.(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere soğuk suyla duş

SONRAKİ HABER

Başbakan Tayyip Erdoğan sözlerini geri almalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa