07 Kasım 2008 00:00

İntihar bombasıyla oyun olur mu?

İnternet kullanıcıları, bir oyunda Arap intihar bombacısı figürünün kullanılmasına tepki gösteriyor

Paylaş

İnternet kullanıcılarının Arap elbiseleri giyinmiş bir intihar bombacısını yönlendirebildikleri bilgisayar oyunu, görenleri şok ediyor. Kanlı oyun, Araplar ve Ortadoğululara yakıştırılan terörist imgesini pekiştirdiği ve terörü sıradanlaştırdığı için tepkiye yol açtı. Terör saldırılarında yakınlarını yitirenlerde de rahatsızlık yarattı.
Amerikalı bir programcının yazdığı ‘Kaboom-The Suicide Bombing’ isimli oyunda amaç, mümkün olduğunca çok insanın hayatına son vermek. Tamamen ücretsiz olan oyunda, kadınlar, erkekler ve çocukların olduğu caddede, kalabalığın içinde ilerleyen bir intihar bombacısı mouse kullanılarak yönetiliyor. Bombacı, oyuncunun tıklayarak tercih ettiği yere geldiğinde üzerindeki bombayı patlatıyor. Etrafa yayılan ceset parçalarının arasından, kaç insanın öldüğüne dair bir skor tablosu çıkıyor.
Endonezya’da 2002’de meydana gelen Bali terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu bir kurum, oyunun tamamen hasta bir zihniyetin ürünü olduğunu ve internet ortamından kaldırılması gerektiğini bildirdi.
Söz konusu bombalama olaylarında kardeşi Dan’i kaybetmiş olan Susanna Miller, “Bu duygusuz, uygunsuz, sorumsuz, rahatsız edici ve tamamen saldırgan bir oyun. Bu oyunu yayınlayan bütün internet sitelerine, silmeleri için başvuracağım” dedi. Uzmanlar, oyunu çocukların da oynayabileceğini ve “çok kötü” etkilenebileceklerini belirtiyor.
İsmini açıklamak istemeyen oyun yapımcısı, ABD’nin Texas eyaletindeki Houston kentinde yaşıyor. İnsanları terörizme yönlendirmek gibi bir niyetinin olmadığını savunan yapımcı, kendi internet sitesinde “Ben Yahudi, Arap ya da bir terörist değilim. Sadece kendisini havaya uçuran insanların aptal olduğunu düşünüyorum. Oyun sadece bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da göçmen gencin eş bulma sıkıntısı

SONRAKİ HABER

öss sonrası öğrenci manzaraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...