07 Kasım 2008 00:00

Umutlar sürüyor

Devler Ligi’ndeki 4. maçında deplasmanda Arsenal’dan 1 puan alan F.Bahçe, 2.tur şansını korudu

Paylaş

Şampiyonlar Ligi (G) Grubu’ndaki dördüncü maçında deplasmanda Arsenal ile 0-0 berabere kalarak puanını 2’ye yükselten ve gruptan çıkma umudunu son 2 maça taşıyan Fenerbahçe’de teknik direktör Luis Aragones, defansif anlamda iyi oynadıklarını, ancak hücuma hızlı çıkamadıklarını söyledi. Gol için planlarının olduğunu ifade eden Aragones, “Ama karşımızda çok hızlı, çok seri ve iyi savunma yapan bir ekip vardı. Kontraatakları iyi değerlendirebilseydik daha iyi şeyler yapabilirdik” diye konuştu. İspanyol teknik adam, Fenerbahçe’nin gruptaki şansıyla ilgili olarak da, “Her zaman futbolda olasılıklar vardır. Bunu kendi lehimize çevirmek için çalışıyoruz. Futbolda hiçbir zaman ‘her şey bitti’ diyemeyiz” dedi.
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ise Fenerbahçe karşısında özellikle ilk yarıda pozisyonlar bulduklarını ifade ederek, “Topa daha çok sahip olduk. İlk yarıda 3-4 net pozison yakaladık, ama gol atamadık. İkinci yarıda fiziksel anlamda düşüş yaşadık. Fenerbahçe savunmaya ağırlık verdi. Forvetlerimizi iyi pozisyona sokamadık ve 0-0 bitti. Olumlu olarak grubun lideriyiz. Olumsuz olarak ise kazanmamız gerekeni maçı kazanamadık” şeklinde konuştu.
İngiliz basınında hayal kırıklığı
İngiliz basını, Arsenal’in, Fenerbahçe ile kendi sahasında yaptığı maçın, 0-0 beraberlikle bitmesinden duyduğu hayal kırıklığını, başlıklarına yansıttı.
The Guardian gazetesi Arsenal’in çöküşüyle Wenger’in yaralarının derinleştiğini belirtirken, sorunlar ve hüsranın Wenger için bu maçta da devam ettiği ifade edildi.
Ev sahibi takım için, ‘’Gereken yerde dişlerini geçirmeyi başaramadılar, hayal kırıklığı yaratan ikinci yarıda da yaratıcılıkları ve enerjileri tükendi’’ denilen haberde, Wenger’in, maça çıkarken sergilediği iyimser tavır anımsatıldı.
Maçın sonucunun, aslında ilk yarıda alınmış olması gerektiğini ve Arsenal’in 4 kesin golü kaçırdığını savunan The Guardian, İngiltere ekibinin çabalarının, maçın ikinci yarısında dağıldığını, takımın çok az şans yaratabildiğini ifade etti.
Volkan’a övgü
The Independent gazetesi, ‘’Nişancılar Emirates’de tutuldu’’ başlıklı haberinde, Arsenal’in bu maçta da Emirates’i saran hüznü silmeyi başaramadığını, Fenerbahçe tarafından hüsrana mahkum edildiğini belirtti. Arsenalli futbolculardan, ‘’nişancılar’’ diye söz edilen haberde, tek kale önünde geçen maçın ilk yarısında, takımın Türkler’in defansıyla ‘’oynadığı’’ ifade edildi.
Ev sahibi takımın, golü bulmakta yetersiz kaldığı belirtilen haberde, kaleci Volkan’dan övgüyle söz edilirken, sonucun, Arsenal’i, Avrupa yolunda önemli bir ‘’moral patlamasından’’ yoksun bıraktığı kaydedildi.
The Times gazetesi de Arsenal’in işi bitirmede gönülsüz olduğu kaydetti.
Fenerbahçe karşısında 7 gollük bir üstünlük sağlaması gereken takımın, 0-0 beraberliğe razı olduğu ifade eden haberde, Arsenal’in grubundan çıkmak için
Bu maçın, Arsenal için kaybedilmiş bir fırsat olduğunu belirten The Times, Arsenal’in hırstan yoksun oynayan Fenerbahçe karşısında, var olan şansını kullanmakta yetersiz kaldığını öne sürdü.
Daily Express gazetesi de ‘’nişancılar’’ şeklinde tanımladığı Arsenalli futbolcuların çabalarının fiyaskoyla sonuçlanmasının, Wenger’i güç durumda bıraktığını yazdı.
Kaleci Volkan’ın performansı ile rakip takımdan Robin van Persie ve Nicklas Bentner’in, son noktada zayıf kalmalarının, Arsenal’in gruptan çıkmayı garantilemesini engellediği belirtilen haberde, takımın umudunun, artık son 2 maça bağlandığı ifade edildi.
Son darbeyi vuramadı
Arsenal’in ilk maçta 5-2 yendiği Fenerbahçe karşısında, bu kez ancak beraberlik alabildiğini belirten Daily Mail gazetesi ise, maçın Arsenal için tam bir hayal kırıklığı olduğunu kaydetti. Haberde, ev sahibi takımın, maçın bütününde üstünlük sağladığı, ancak öldürücü yumruğu atmakta zorlandığı ifade edildi.
The Daily Telegraph’da yer alan haberde de Arsenal’in Fenerbahçe’yi yıkma çabasının sonuçsuz kaldığı, sonucun, Arsenal’in inancı ve etkisinin, aslında ne kadar köreldiğinin işareti olduğunu kaydetti. Arsenal’in acilen liderliğe ve gole ihtiyacı olduğu ifade edilen haberde, takımın dirençli ve azimli Türk savunması karşısında, nadiren etkili göründüğü kaydedildi.(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ın gözü zirvede

SONRAKİ HABER

Medyada gündem Obama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...