08 Kasım 2008 00:00

Özendirir, yasaklansın!

Alman kanser araştırma uzmanları, sigara şeklindeki çikolata ve şekerlemelerin çocukları sigaraya özendirdiği uyarısında bulunarak bunların yasaklanmasını istedi.

Paylaş

Alman kanser araştırma uzmanları, sigara şeklindeki çikolata ve şekerlemelerin çocukları sigaraya özendirdiği uyarısında bulunarak bunların yasaklanmasını istedi.
Kanser Araştırma Merkezi ve Ulusal Tüketiciyi Koruma Derneği’nden ortaklaşa yapılan bir açıklamada, “Çocuklar sigara şeklindeki şekerleme ya da çikolatalarla oynayarak ve onları tüketerek sigara içmenin normal bir davranış biçimi olduğunu ve bunun zararsız bir eğlence aracı olduğunu düşünüyorlar” denildi. Açıklamada, bu tarz gıdaların genç nesil için bir “tehlike” olduğu kaydedildi.
Kanser Araştırmaları Merkezi ve derneğin ortak açıklamasında ayrıca, bir Amerikan araştırmasına da yer verildi. Araştırmada, “sigara şeklindeki çikolataların bir insanın sigara tiryakisi olma riskini iki kat artırdığı” açıklamasının yer aldığı belirtildi.
Benzeri yöndeki yasaklamaların İngiltere, Finlandiya ve İrlanda gibi Avrupa Birliği ülkelerinde uzun süredir uygulandığına da açıklamada yer verildi.
Sürpriz çikolataların da yasaklanması istenmişti
Almanya’da üç ay önce de sürpriz çikolataların, içerisinde yer alan oyuncakların çocukların sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle yasaklanılması istenmişti.
Alman Meclisi Çocuk Komisyonu, güvenlik nedeniyle yiyecek ve oyuncakların tek üründe birleşmemesi gerektiğini dile getirmişti.
Küçük çocukların çikolatanın içinde bulunan küçük oyuncak parçalarını yutabileceği uyarısında bulunulmuştu. Üretici firma ise bu çikolatadan yılda milyonlarca adet satıldığını ve herhangi bir tehlike olduğu yönünde kanıtın bulunmadığını ifade etti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Telefonunuz cızırdıyorsa korkmayın: dinlenmiyorsunuz

SONRAKİ HABER

Gün yüzü göremiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...