12 Kasım 2008 00:00

İşçiler patronların kapısını zorluyor

İşçi ve emekçiler, patronların kriz fırsatçılığına karşı işyerine kapanma, yürüyüş ve eylemlerini sürdürüyor

Paylaş

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan SES üyesi sağlık emekçileri döner sermaye katkı paylarının adil bir şekilde dağıtılması ve ek zam talepleri yerine getirilmediği için bir kez daha iş bıraktı. Çapa Tıp Fakültesi’nde rektörünü protesto eden sağlık emekçileri 08.00-10.00 saatleri arasında acil servislerin dışında diğer bütün servislerde iş bırakarak hizmet üretmedi. Sağlık emekçileri taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda bugün bir kez daha iş bırakarak bordrolarını yakacak. Yarın ise tekrar iş bırakıp ağızlarını bantlayarak hastane bahçesinde oturma eylemi yapacaklar.
Aynı zamanda üç yıl önce ölümle sonuçlanan bir ameliyat sonucunda hasta yakınları tarafından öldürülen Prof. Dr. Göksel Kalaycı’nın ölüm yıl dönümü olması nedeniyle hastane bahçesinde anma töreni düzenlendi. Rektörlük tarafından düzenlenen anma törenine rektörün kendisinin katılmaması ise tepki topladı. Rektörün eylem yapan sağlık emekçileriyle karşı karşıya gelmemek için anma törenine katılmadığı konuşulurken, SES yönetiminin rektörle görüşme talepleri de karşılık bulmadı.
Rektör yine görüşmedi
“Sağlık işi ekip işidir”, “Ekipte varız dönerde yok”, “Eşitlik adalet istiyoruz”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atarak hastane bahçesinde yürüyen sağlık emekçileri, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu. Eylemde konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, rektörün görüşme taleplerini olumlu yanıt vermesi gerektiğini belirterek, iş barışının bozulmasından ve yarın doğabilecek bütün olumsuz sonuçlardan rektörün kendisinin sorumlu olduğunu ifade etti. Döner sermayenin adil bir biçimde hak sahiplerine dağıtılmasını istediklerini dile getiren Beydilli, öncelikli taleplerinin maaşlarının yükseltilmesi olduğunu söyledi. Döner sermayenin gerekçe gösterilerek maaşlarına çok düşük miktarlarda zam yapıldığına dikkat çeken Beydilli, maaşların insanca yaşayacak bir düzeye çekilmesini ve döner sermayenin kaldırılması gerektiğini belirtti. Ancak Çapa Tıp Fakültesi’nde yaşanan döner sermaye adaletsizliğinin öncelikli olarak ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Beydilli, haklı taleplerinin arkasında sonuna kadar duracaklarını duyurdu.
SES Edirne Şube üyesi emekçiler de Trakya Üniversitesi Hastanesi önünde eylem yaptı. Emekçiler döner sermayenin adaletsiz dağıtılmasına ve yemeğin paralı hale getirilmesine tepki gösterdiler.
Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde konuşan SES Edirne Şube Başkanı Aytekin Pehlivanoğlu, “Taleplerimiz doğrultusunda gerekirse iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

DYO işçilerinin eylemi temsilcileri geri aldırdı

SONRAKİ HABER

‘Akdeniz sineği’ krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...