12 Kasım 2008 00:00

Temizleyin pisliği!

DTP’li Hakkari Belediye Başkanı’nı hedef alanErdoğan, ‘Halk bu pisliklerden kurtulacak’ dedi

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP’li belediyelerin halkı pislik içinde yaşattıklarını savunarak, “Bu pisliklerden 29 Mart’ta inanıyorum ki Hakkari halkı kurtulacak” dedi.
Erdoğan, partisinin grup toplantısında DTP’li yöneticelere saldırmaya devam etti. Hakkari ziyaretinde söylediği ‘ya sev ya terk et’ sözüne de açıklık getirmeye çalışan Erdoğan, “Bugüne kadar hiçbir yerde ‘ya sev, ya terk et’ ifadesini kullanmadım, bu ifadenin patenti MHP’ye aittir, AKP’ye değil. Ben şahsen bu ifadenin karşısındayım” dedi. AKP’nin ‘tek vatan, tek bayrak’ anlayışında olduğunu belirten Erdoğan, “Biz yola çıkarken tek millet, tek devlet, tek bayrak dedik. ‘Buna karşı çıkan varsa, beğenmeyen varsa buyursun beğendiği yere gitsin’ dedim. Bu benim düşüncem. Bunun da arkasındayım” diye konuştu.
Hedefe koydu
Daha sonra sözü yerel seçimlere getiren Erdoğan, “Hakkari’de DTP’li belediyenin yaptığı hiçbir şey yok” diye konuştu. DTP’li belediyeyi ‘pislik’ diyerek aşağılamayı seçen Erdoğan, “Yüksekova hastane diye doğru dürüst bir şey görmemiş, biz 150 yataklı modern bir hastane kurmuşuz ve oraya gelmek isteyenlerin önünü kesiyorlar. Bu pisliklerden 29 Mart’ta inanıyorum ki Hakkari halkı kurtulacak, temizleyecek bunları. Hani sen diyorsun, Kürtlerin temsilcisisin, pislik içinde yaşatıyorsun halkı. DTP’li belediyelerin bir tanesi çıkıp diyemez ‘Bize AKP iktidarı ayrım yapmıştır’ diye. Belediye gelirlerini artırdık, ödemeleri yapıyoruz, şimdi vatandaş soracak, ‘kardeşim bu paraları nereye veriyorsun?’ Şemdinli’ye su götürmek DSİ’nin görevi değil, belediyenin görevidir ama Şemdinli’ye suyu biz götürdük” diyerek DTP’lileri hedefe koydu.
“Hakkari benim için çok önemli. Terör örgütü ve yandaşları hakikati işaret etmiyor” diyen Erdoğan, Hakkari’de üniversite kurulduğunu belirterek, “Şimdi Hakkari’deki üniversitenin başında Oxfordlu bir rektör var” ifadesini kullandı.
Başbakan’ın hedefinde, muhalefet partileri ve medya da vardı. Erdoğan, “Ana muhalefet veya yavru muhalefet, şimdiye kadar hiçbir sorun karşısında hiçbir somut öneri getirmedi, hiçbir somut proje sunmadı” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa