12 Kasım 2008 00:00

Gücümüz birliğimiz ve kararlılığımızdır

Tarih sınıflar arası mücadeleler sonrası gerçekleşen değişikliklerdir. Kapitalist sistemin yaşadığı finansal krizi dünya halklarına ve işçilerine fatura ettirmek istediği bir dönem içerisinde metal işçilerinin 2008-2010 yılı grup toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşmazlık zaptı tutuldu

Paylaş

Tarih sınıflar arası mücadeleler sonrası gerçekleşen değişikliklerdir. Kapitalist sistemin yaşadığı finansal krizi dünya halklarına ve işçilerine fatura ettirmek istediği bir dönem içerisinde metal işçilerinin 2008-2010 yılı grup toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşmazlık zaptı tutuldu. Metal işçileri ile MESS arasında yapılan görüşmeler sadece metal işçilerinin değil bütün Türkiye işçilerinin geleceğini ilgilendirmektedir. Çünkü yılbaşından itibaren doğal gaza yüzde 60 elektriğe yüzde 40 bütün tüketim ürünlerine yüzde 30 oranında zam yapılmışken üstüne MESS’in sözleşme taslağına metal işçilerine dayattığı maddeler on yıllarca mücadele sonrası kazanılmış hakların tamamen ortadan kaldırılması ve kölelik düzenine dönüşüm yaşanmasının resmidir. Bu yüzdende birleşik metal işçileri tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır.
Biz ABB elektrik fabrikası işyeri temsilcileri olarak böylesi bir dönemi kazanımlarla geçirmek için neler yapabileceğimizi tartışıp öncelikle işyerinde ayakları üzerine basan bir işyeri komitesi kurmayı karar aldık. Ardından komitede görev alacak gönüllü arkadaşlarla görüşme yaptıktan sonra komitede ki arkadaşlara sendikalar ve tarihsel gelişim komitelerin görevleri konul bir eğitim çalışması yaptık. Merkezden eğitime katılan uzman arkadaşın verdiği eğitim bütün arkadaşlar tarafından çok olumlu karşılandı.
Ardından kendi aramızda bir tartışma sürdürdük, neler yapabilirizi konuştuk. Daha fazla arkadaşın ve bütün işçilerin dönemin sorumluluğunu ve ciddiyetini anlaması açısından fabrikada bütün arkadaşların katıldığı toplantıyla görüş ve önerileri alınarak sürekli bir çalışma sürdürmekteyiz ve birkaç gün içerisinde bütün komitede ki arkadaşlar elinden geldiği çabayı ortaya koymaya başladılar. Sendika merkezinden gelen eylem planlarını konuşup kararlar alarak bu dönemde üzerimize düşen bütün sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız ve bu bağlamda her cuma günü OSB’de dört yoldan fabrikaya kadar yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Bununda yetmediğini biliyoruz daha ileri giderek havzada ki işçileri bu mücadele üzerinden birleştirmek en önemli görevimiz ve son eylemimize Mert Akışkan işçisi arkadaşlarımız da destek verdiler.
İnsanca bir yaşa ve çocuklarımızın geleceği için bütün metal işçileri ve temsilcileri şapkalarını önüne koyup ne yapıyorum ve ne yapabilirim diyerek özeleştiri verip çalışmaya koyulduğunda bu işin o kadar zor olmadığını göreceklerdir. Yeter ki samimiyetle biz işçi önderleri üzerimize düşeni yapmaya gayret edelim... Gün saldırılara karşı mücadele etme günüdür.
Ümraniye ABB elektrik A.Ş Fabrika temsilciliğİ (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Meslek liseleri ve modüler sistemi

SONRAKİ HABER

En çok engelliler mağdur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...