16 Kasım 2008 00:00

Dünyadan kısa kısa

Somali açıklarında Çin gemisi kaçırıldı

Paylaş

Somali açıklarında Çin gemisi kaçırıldı

Somalili korsanlar, bu kez de aralarında yabancıların da bulunduğu 24 kişilik mürettebatı olan Çin’e ait bir balıkçı gemisini kaçırdı. Yeni Çin haber ajansı Şinhua’nın Çin Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Tianyu 8 adlı balıkçı teknesinin dün sabah Kenya açıklarında avlanırken kaçırıldığını duyurdu. Korsanların, teknenin Somali sahillerine doğru kuzeye gitmesi talimatını verdiği belirtildi. Haberde, balıkçı teknesinde 15’i Çinli, 1’i Tayvanlı, 1’i Japon, 3’ü Filipinli ve 4’ü Vietnamlı toplam 24 mürettebat bulunduğu kaydedildi. Korsanlar, bu yıl Somali açıklarında en az 83 gemiye saldırdı, aralarında 2 Türk gemisinin de bulunduğu 33 gemiyi de kaçırdı. (DIŞ HABERLER)

Güney Afrika’da dolu faciası
Güney Afrika Cumhuriyeti’nin güneydoğusundaki Kwazulu Natal eyaletinde, dolu yağışının 5 kişinin ölümüne yol açtığı, 76 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yumruk büyüklüğündeki dolular pek çok evi de tahrip etti. Tatilcilerin evlerinin bulunduğu batıdaki eyaletlerde, olası sel baskınlarına karşı uyarılar yayımlanırken, birçok evi su bastığı ve bölgedeki nehirlerin yataklarından taştığı da ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

Bolivya eski devlet başkanını istiyor (!)
Bolivya hükümeti, ABD’de bulunan ve 2003 Ekim ayında ülkenin doğal gaz kaynaklarının kamulaştırılmasının talep edildiği kitlesel gösterilerde 60 kişinin katledilmesinden sorumlu olan eski Devlet Başkanı Gonzalo Sánchez de Lozada’nın Bolivya’ya iadesini istedi. 1995 yılında Bolivya ve ABD arasında imzalanmış olan “suçluların iadesini düzenleyen ikili antlaşma” kapsamında yapılan teklife ABD’nin olumlu yanıt vermesi ve Lozada’yı iade etmesi halinde, eski devlet başkanı soykırım suçundan yargılanacak. Mevcut Başkan Evo Morales’in eski rakibi olan Lozada, kitlesel ayaklanmaların ortasında Bolivya’dan ABD’ye kaçmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Duvarın ötesinde yeni yerleşimler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...