17 Kasım 2008 00:00

Polis durmuyor, vuruyor!

Rize’nin Derepazarı ilçesinde Ercan Güneşdoğdu isimli akıl hastası bir genç, polis tarafından vurularak ‘durduruldu!’

Paylaş

Rize’nin Derepazarı ilçesinde Ercan Güneşdoğdu isimli akıl hastası bir genç, polis tarafından vurularak ‘durduruldu!’ Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde önceki akşam meydana gelen olayda, Ercan Güneşdoğdu (27) isimli genç, boynundan ve omzundan yaralandı. Emniyet yetkilileri gencin üzerinde silah ve bıçak olduğunu öne sürse de, ailesi ve bölge sakinleri Ercan Güneşdoğdu’nun üzerinde silah ve bıçak olmadığını kaydetti.
Olayın ardından genci vuran polis memuru görevinden uzaklaştırılmadı.
Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şahsın akıl hastası olduğunu belirterek, “Şahıs karakola gelerek polislere küfürler yağdırdı. Şahsı polisler dışarı çıkardı, bu olay 20.00 sıralarında oldu ancak şahıs, abisi Hasan Güneşdoğdu’yu da yanına alarak 22.00 sıralarında karakola geldi. Yine küfürler etti ve polise yumruk attı. Elinde bıçak vardı ve belindeki silahı abisine vererek vur dedi. Bunun üzerine kargaşa oldu ve polis memuru Y.A. tarafından omzundan ve boynundan vurularak durduruldu” ifadelerine yer verdi.
Olayın ardından polis görevinden el çektirilmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bıçak da silah da yoktu
Ercan Güneşdoğdu’nun eniştesi Davut Hut ise Ramazan Bayramı’nda Ercan’ın Derepazarı Merkez Mahalle’de tüfekle havaya ateş etmesi sonucu komşular tarafından şikayet edildiğini söyleyerek, “Olayın ardından polisler gözaltına aldı” dedi. Karakolda ifadesi alınan Ercan Güneşdoğdu’nun, ardından polis tarafından şikayetçilere teslim edildiği iddia edildi. “Ercan şikayetçiler tarafından iyice dövüldü. Ercan’ın bu olayda üzerinde ne bıçak vardı ne de silah vardı” diyen Davut, yaşananlara tepki gösterdi.
Derepazarı halkı ise Ercan Güneşdoğdu’nun akıl hastası olduğunu ve çevreyi rahatsız ettiğini belirtti. İlçe sakinleri, “Ancak olay anında üzerinde bıçak da yoktu silah da, polis burada iftira atıyor” ifadelerini kullandılar. Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ercan Güneşdoğdu’nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. (Rize/EVRENSEL)
Musa Yazıcı - Gençağa Karafazlı
ÖNCEKİ HABER

BAYKUŞ

SONRAKİ HABER

2 kardeşe polisten dayak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...