18 Kasım 2008 00:00

Direnen işçilere ‘abi uyarısı!’

Menderes Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Enver Yıldız, Özcan İpek ve Ali Açıkyer isimli işçilerin işe geri dönme mücadelesi 100. gününe yaklaştı

Paylaş

Menderes Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Enver Yıldız, Özcan İpek ve Ali Açıkyer isimli işçilerin işe geri dönme mücadelesi 100. gününe yaklaştı. Fabrika önüne kurdukları direniş çadırında bekleyen işçiler, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından hakarete uğrayıp, tehdit edildiler. Cuma günü saat 15.00 civarında, işçilerin vardiya değişimine yakın bir zamanda arabasıyla direniş çadırının önüne gelen kimliği belirsiz kişi arabadan inerek çadırdaki işçilerle sohbet etmeye başladı. İşçilerden Ali Açıkyer, olayın devamını şöyle anlattı: “Yanımıza geldiğinde hiç şüphelenmemiştik. Dışardan vatandaşlardan destek ziyaretinde ya da merak ederek gelenler oluyordu çünkü. Bize sendikanın ne olduğunu, neden burada durduğumuzu falan sorduğunda normal bir şekilde sohbet etmeye devam ettik. Fakat böyle süren bir 10 dakikalık sohbette giderek küfürlü konuşmaya, bu işi bitirmemiz gerektiğini, Sarayköy halkının bizden rahatsız olduğunu söylemeye başladı.” Gelen adamın Sarayköylü olduğunu belirterek Sarayköy’den biri sendikaya üye olursa onun ayağını kaydıracağını söylediğini ifade eden Açıkyer, gelen kişinin küfürlü ve tehdit içeren sözlerle kendilerini sürekli olarak tahrik etmeye ve bu sebeple kavga edip, içerdeki işçilerin çıkış saatini beklediğini belirtti. Elinde tespih sallayarak işçilere dikkat edin bu çadıra saldırabilirler dediğini söyleyen Açıkyer, bu kişiyi daha önceden hiç tanımadıklarını ve yalnız başına gelmiş olduğuna inanmadıklarını, birileri tarafından organize olarak bunun planlandığını düşündüklerini belirtti.
Dikkatli olun!
Adam çadırdan ayrıldıktan hemen sonra TEKSİF şube başkanını arayan işçiler, başkanla birlikte Sarayköy emniyetine suç duyurusunda bulunarak arabanın plaka numarasını ve gelen kişinin eşkalini verdiler. Polis verilen eşkalden adamı tespit etti ve Sarayköy’de laminant parke işi yapan Murat Turgut olduğunu belirledi. Turgut sorgusunda sarhoş olarak fevri bir şekilde böyle davrandığını söyledi.
Fakat işçiler adamın sarhoş olmadığına, bu işi bilerek ve birileri tarafından yaptırıldığına inanıyorlar. Bu olaydan bir gün sonra da işçilerin oturduğu kahveye gelen Menderes’te çalışan posta şeflerinden biri üstü kapalı bir şekilde ‘abi tavsiyesi’ veriyorum diyerek işçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Direnişlerinde haklı olduklarını ve bu tarz hakaretlere uğrayarak asla yılmayacaklarını söyleyen Açıkyer “Bizler burada çadırda ekmeğimizin kavgasını veriyoruz. Ve asla geri dönmeyeceğiz” dedi. (Denizli/EVRENSEL)
Funda Canoğlu
ÖNCEKİ HABER

Yıldız Kalıp’ta işten atma

SONRAKİ HABER

Liman işçisi direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...