20 Kasım 2008 00:00

İşten atmalara karşı yürüdüler

Belediye-İş üyesi işçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı BİMTAŞ şirketinde çalışan 7 işçinin sendikalı oldukları için işten atılmasını protesto etti.

Paylaş

Belediye-İş üyesi işçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı BİMTAŞ şirketinde çalışan 7 işçinin sendikalı oldukları için işten atılmasını protesto etti. Belediye-İş İstanbul şubeleri önünde bir araya gelen 300 işçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesine yürüdü.
Çapa tıp fakültesinde sendikaya üye oldukları için işten atılan temizlik işçilerinin de destek verdiği eyleme, Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri de katıldı.
İşçileri geri alın
“Toplusözleşme hakkımız engellenemez” pankartı ile yürüyen işçiler, sık sık “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “BİMTAŞ işçisi köle değildir” sloganlarını attılar.
Belediye binası önünde açıklama yapan Türk-İş 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Kadir Topbaş’tan atılan işçileri geri almasını istedi. Belediye-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Ali Çelenk ise hiçbir eylemden kaçınmayacaklarını ifade etti. Belediye-İş İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Nihat Altaş da konuya ilişkin yetkilileri göreve çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

SONRAKİ HABER

Toplusözleşme memurun yasal hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...