22 Kasım 2008 00:00

Asker anneleri savaşa isyan ediyor

Diyarbakır Lice’deki çatışmada yaşamını yitiren Bitlisli Er Fevzi Güngör’ün annesi Melike Güngör, “Barış istiyoruz.

Paylaş

Diyarbakır Lice’deki çatışmada yaşamını yitiren Bitlisli Er Fevzi Güngör’ün annesi Melike Güngör, “Barış istiyoruz. Ne asker annesi ne ötekilerin annesi ağlasın” diye isyan etti. Jandarma Çavuş İsmail Uygun’un annesi ise zengin çocuklarının neden bölgede askerlik yapmadıklarını sordu.
Kardeş asker, ağabey gerilla
Lice’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren er Fevzi Güngör’ün ağabeyinin 2007 yılından beri HPG’li olduğunun ortaya çıkması Kürt sorununda çözümsüzlüğün yarattığı bir trajediyi daha ortaya çıkarmış oldu. Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında HPG’liler ile çıkan çatışmada hayatını kaybeden 21 yaşındaki Bitlisli Jandarma Komando Er Fevzi Güngör önceki akşam Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Fevzi’nin ağabeyi 26 yaşındaki Ferdi Güngör’ün ise HPG’li olduğu ve arandığı ileri sürüldü. Ancak baba Ekrem Güngör, oğlunun “kayıp” olduğunu söyleyerek iddiaları yalanladı.
Barış istiyoruz
Gözyaşları içinde oğlunun yasını tutan anne Melike Güngör ise savaşa isyan etti. Acılı anne, “Fevzi 4 yıldır İstanbul’daydı. Oradan gelir gelmez askere gitti. Zaten 4 yıldır oğlumu göremiyordum. Orada avize işinde çalışıyordu. Tam doyamadan askere gönderdim. Askerden döndükten sonra belki doya doya öperim dedim. Fakat bana cenazesi geldi. Biz bu şekil kavgalar olsun istemiyoruz. Barış istiyoruz. Ne askerin annesi ağlasın nede ötekilerin anası ağlasın. Yeter artık. Barış istiyoruz. Başbakan neden böyle yapıyor. Artık barışsınlar istiyoruz. Ciğerim kanıyor, yaram derindir” dedi
Zengin çocuklarını göndermiyorlar
Jandarma İsmail Uygun’un annesi Sultan Uygun ise, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sert çıktı. Torpil olduğunu iddia eden acılı anne, zengin çocuklarının neden bölgede askerlik yapmadığını sordu. Uygun, “Başın sağ olsun demek kolay. Ben onu ne hallerde büyütüp yetiştirdim. Bazı şeyler çok zoruma gidiyor. Ben türbanlı biriyim. Şehit olanlar içinde annesinin dudağı boyalı olan var mı? Hiç öyle bir şehit annesine rastladınız mı? Torpil olduğunu bilseydim bende yaptırırdım. Hiç zengin ailelerin çocukları oralarda askerlik yapıyor mu?” dedi. (HABER MERKEZİ)

Binbaşı toprağa verildi

Ağrı’da yaşamını yitiren Binbaşı Süleyman Can da dün, Kocatepe Camii’nde düzenlenen askeri törenden sonra Cebeci mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Lideri Deniz Baykal, MHP Lideri Devlet Bahçeli, DSP Lideri Zeki Sezer, Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bakanlar Beşir Atalay, Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız da katıldı.
ÖNCEKİ HABER

AKP baskısı çark ettirdi

SONRAKİ HABER

S.Ü. Rektörü tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...