23 Kasım 2008 00:00

‘Sığınma Evi’ne de sığınamadılar!

Aydın’da 4 kadın sabaha karşı mağdur oldukları için yerleştirildikleri ‘Sığınma Evi’nden atıldı.

Paylaş

Aydın’da 4 kadın sabaha karşı mağdur oldukları için yerleştirildikleri ‘Sığınma Evi’nden atıldı. Gerekçe ise ‘disiplinsizlik ve sürenin dolması’ oldu. Aydın Belediyesi Kadın Sığınma Evi’nde kalan 4 kadının, önceki gün sabah saatlerinde bu gerekçelerle kurumla ilişkileri kesilerek kapı dışarı edildi.
Aydın Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kadınların sığınma sürelerinin dolduğu ve disiplinsiz davranışları dolayısıyla ilişiklerinin kesildiği belirtilirken, 28 yaşındaki S.Ç, 45 yaşındaki M.S, 20 yaşındaki F.Ö. ve 35 yaşındaki C.B. isimli kadınlar ise kendilerine hiçbir tebligatta bulunulmadan sabah uykularından uyandırılarak kapı dışarı edildiklerini söyledi. Hiçbir disiplinsiz davranışlarının olmadığını anlatan kadınlar, “Buraya mağdur insanlar olarak geliyoruz. Burada kalma süresi kısıtlı, bu süre içinde iş anlamında yönlendirilmemiz gerekiyordu, ama bu olmadı. Şimdi de bize kapıyı gösterdiler; hepimiz bu kış kıyamette dışarıda kaldık. Ne yapalım, sokakta mı kalalım?” diye feryat etti.
Savunma: Burası otel değil!
Aydın Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Tahir Olçum, yönetmelik gereği, kadınların 3 ay olan kalma sürelerinin dolduğunu belirtti ve “Bu arkadaşlar, daha önce defalarca söylememize rağmen uyarılarımızı dikkate almadı. Sığınma evini otel ya da pansiyon gibi kullanmaya kalktılar” dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ise yatak ve yer olmasına karşın kadınların kapı dışarı edilmesinin yanlış olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Aslında sığınma evlerinde, bu süre 9 aya kadar uzatılabilir. 3 aylık periyot dolduğunda, psikologları bu uzatmayı gerçekleştirebilir. Ancak burada bir psikolog yok. Hatta buranın bir ruhsatı da yok. Kadınların dışarıda kaldığı belirtiliyor. Belediye boş yatağı ve yeri olduğu için aslında bu bayanları barındırabilir.” (Aydın/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bakan Hüseyin Çelik: Burslar kesilmeyecek

SONRAKİ HABER

Ölmeyi-öldürmeyi reddedin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa