25 Kasım 2008 00:00

Nereden başlasak....

Nereden başlasak diyorum çünkü AKP Hükümeti’nin dünden bu güne ülkemizi getirdiği durum anlaşılır bir biçimin dışına çıkmıştır

Paylaş

Nereden başlasak diyorum çünkü AKP Hükümeti’nin dünden bu güne ülkemizi getirdiği durum anlaşılır bir biçimin dışına çıkmıştır. AKP Hükümeti Aleviler hakkında Aleviler için bir çok şey yaptık diyor ama AKP Hükümeti’nin dünden bu güne Aleviler üzerinde sadece yaptıkları tek çalışma var o da sünnileştirme çalışmalarıdır. Alevi toplumuna destek verdiklerini söyleyenlere bir cevabımız var. Tunceli Ovacık ilçesinde bulunan Cemevi ve Kültür Merkezi’nin kuruluşunda ne kadar etkin olmuşlardır? Doğru hiç olmadılar ; Ovacık ilçesinde halk tarafından yapımına destek verilen Cemevi ekonomik kriz günlerinde halkın da desteğini kesmesiyle durmuş duruma gelmiştir.
Nereden başlasak diyoruz ; nereden başlayacağımızı bilmiyoruz çünkü AKP’nin yarattığı kaos ortamını da unutmamak lazım. Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan halkları bir birine kırdırmaya yöneltecek sözler ediyor son günlerde. Söyledikleri sözlerle kalmıyor bu durum polisin halka karsı tutumunun değişmesine de vesile oluyor. Ve arkasından nedense ölen gençlerimizin bir çoğu dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle vuruluyor. O da yetmiyor işkence olayları patlak veriyor ve işkenceye sıfır tolerans diyenlerin işkenceye yüzde yüz taviz verdiğini görüyoruz.
Nereden başlasak diyoruz; AKP Hükümeti önceki hükümetlerin kendi kasalarını doldurduklarını beyan ediyordu. Gel gör ki AKP Hükümeti kendi yolsuzluklarının üstünü bile örtemez hale gelmiştir. EN belirgin örnek Deniz Feneri davasıdır. Genel Başkan yardımcısının açıklanan yolsuzluk dosyaları nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştır.
Nereden başlasak diyoruz; hamdolsun bu ekonomik kriz bizi vurmaz diyen AKP Hükümetini değil belki ama halkı vuruyor. Krizin faturasını halka ödetmeye çalışanlara elbette ki günden güne büyüyen bir kitleye doğru çoğalan sokaklardaki işsizler ordusu cevap verecek diye düşünüyorum
Yusufcan Çalışkan (TUNCELİ)
ÖNCEKİ HABER

Akreditasyon iptali yargıda

SONRAKİ HABER

Mikado ve matruşka

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa