27 Kasım 2008 00:00

Ağrı’da binler karşıladı

DTP’nin yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği bölge gezileri sürüyor. DTP Eş başkanı Emine Ayna ile milletvekilleri ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu DTP’lileri, Ağrı’da yaklaşık 10 bin kişi karşıladı

Paylaş

DTP’nin yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği bölge gezileri sürüyor. DTP Eş başkanı Emine Ayna ile milletvekilleri ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu DTP’lileri, Ağrı’da yaklaşık 10 bin kişi karşıladı. Halka seslenen DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Kürtlerin AKP’ye 22 Temmuz’da bir şans verdiğini, ama AKP’nin bu şansı kullanamadığını belirtti. Ayna, “Şimdi ise halkımız AKP’den hesap soracak. Bana haklarımdan, özgürlüğümden, demokrasiden söz ettin. Sana şans verdik, bunu kullanmadın. Kürt sorununu çözmek için bizimle konuşmadın” diyerek, AKP’nin artık Kürtlerden oy alamayacağını söyledi.
Daha sonra Iğdır'a geçen Ayna, burada yaptığı konuşmasında ise halkı başta Gülen cemaati olmak üzere “din istismarcılarına karşı” uyardı. 22 Temmuz’da Kürt halkının kandırılmaya çalışıldığını ancak Kürtlerin bir daha kandırılamayacağını belirterek, “Şimdi Kürtleri bırakıp Alevileri kandırmaya çalışıyorlar” dedi. DTP'liler, bugün ise Kars'ta olacak.
DTP Edirne il binasına saldırı
Öte yandan DTP Edirne il binasına önceki gün gece saldırı düzenlendi. Bir İş hanının 3. katında bulun büronun bütün camları kırıldı. Polis bir kişiyi gözaltına aldı. Daha önce de parti binalarına yönelik çeşitli saldırılar düzenlendiğini belirten İl Başkanı Beşir Belke, Edirne’nin en işlek yerinde bulunan parti binasına bu kadar rahat saldırı düzenlenmesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Belke, her türlü saldırıya karşı çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

İzmir’de basın toplantısı
DTP İzmir İl Örgütü, basın toplantısı düzenledi. İl Binası’nda yapılan toplantıda konuşan İl Başkanı Nametullah Epözdemir, kapsamlı bir demokratikleşmenin önemli bir ayağının demokratik özerk yerel yönetimler olduğunu belirterek, “Demokratik yerel özerklik, federalizme, etnisiteye veya toprağa dayalı bir özerklik değil, ne her şeyde merkezi hükümet ne de tamamen ayrı bir yönetimdir” dedi.
Bölgede Özerklik Projesinin hayat bulmasına hizmet edecek tarzda seçime gireceklerini dile getiren Epözdemir, metropollerde ise başta Çatı Partisi bileşenleri olmak üzere tüm demokratik güçlerle uygun ittifaklar geliştirerek seçime girmeyi hedeflediklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Zana: Anadilin suç sayılması bu ülkeye yakışmıyor

SONRAKİ HABER

Savcılık korumadı kocası 5 kurşunla öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...