29 Kasım 2008 00:00

ULEB’de başarısız hafta

Basketbol ULEB Avrupa Ligi’nin 5. haftasını Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker yenilgiyle kapattı.

Paylaş

Basketbol ULEB Avrupa Ligi’nin 5. haftasını Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker yenilgiyle kapattı. 5. hafta maçları sonunda 8 puanlı Fenerbahçe Ülker (C) Grubu’nda averajla 3, Efes Pilsen ise (D) Grubu’nda 7 puan ve averajla 4. sıradaki yerlerini korudu.
12 maçtan 6’sını evsahibi, 6’sını da deplasman takımlarının kazandıkları bu haftada Efes Pilsen, sahasında İspanyol ekibi Real Madrid’e 95-81 gibi farklı skorla yenilince, toplamda 3. ve evindeki de 2. yenilgisini alıp 4. sıradan kurtulamadı.
Fenerbahçe Ülker de bu hafta İtalya deplasmanında Lottomatica Roma’ya 76-67’lik skorla boyun eğmekten kurtulamayınca 2. yenilgisini aldı. İtalyan ekibi, böylece sürpriz bir biçimde (C) Grubu’nda 9 puanla zirveye yerleşti.
5. hafta maçları sonunda (C) Grubu’nda Slovenya’nın Union Olimpija ile (D) Grubu’nda İtalya’nın Armani Jeans takımları ilk kez galibiyetle tanışırlarken, (D) Grubu’nun 10 puanlı lideri Rus ekibi CSKA Moskova, ligdeki yenilgisiz tek takım olarak mücadelesini sürdürüyor.
Ligde 9’ar puan ve averajla (A) Grubu’nda Yunanistan’ın Olympiakos ve (B) Grubu’nda da İspanya’nın Barcelona takımları, bu hafta da zirvede yer aldı.
MVP unvanı Sonseca’nın
Ligde 5. haftanın ‘’en değerli oyuncusu’’ (MVP) unvanını, İspanya’nın DKV Joventut Badalona takımının 25 yaşında ve 2.12 metre boyundaki milli pivotu Edu Hernandez Sonseca aldı. Edu Hernandez Sonseca, takımının evinde diğer İspanyol ekibi TAU Ceramica Vitoria’yı 105-100 yendiği maçta 24 dakika sahada kaldı. Genç oyuncu, bu sürede 24 sayı, 5 hücum ve 5 savunma 10 ribaunt, 1 asist, 3 top çalma performansıyla 38 puan topladı ve haftanın ‘’MVP’’si olmaya hak kazandı. Sonseca, maçta serbest atışlarda 12’de 12 isabet buldu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Hidayet formda

SONRAKİ HABER

Galatasaray avantajını kullanamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...