01 Aralık 2008 00:00

F tipinde ayakkabı ‘zoru’

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde kalan mahkumlara telefon, revir, ziyaret haklarını kullanırken ayakkabı araması dayatılıyor.

Paylaş

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde kalan mahkumlara telefon, revir, ziyaret haklarını kullanırken ayakkabı araması dayatılıyor. Mahkumlar aramaya karşı çıktıkları için bu haklarını kullanamazken, Tekirdağ cumhuriyet başsavcısı ise konuyla ilgili bir genelge yayımladı.
Gardiyanlara gönderilen genelgede, “Ayakkabı araması yaptırmayan mahkumların aramaları personel tarafından zorla yaptırılacak” ifadeleri yer aldı.
Olay TBMM’ye taşındı
Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde kalan E.S. adlı tutuklu da ayakkabı aramasına maruz kalan mahkumlardan biri. E.S, TBMM’ye yaptığı başvuruda başına gelenleri anlattı. TBMM ise başvuruyu Adalet Bakanlığı’na gönderdi.
Adalet Bakanlığı, iddianın doğru olup olmadığını sorduğu savcıdan ürkütücü bir yanıt aldı. Başsavcı, ayakkabı aramasının yapılması için geçtiğimiz aylarda gardiyanlara bir genelge gönderdiğini açıkladı. Başsavcı, bu genelgede personelin zor kullanmasının emredildiğini de belirterek, “Tekirdağ İnfaz Hakimliği’nin 07/02/2008 tarih ve 2008/78 sayılı kararında da, üst aramaları sırasında ayakkabılarını çıkarmayan mahkumların ayakkabı aramasının personelce zorla yapılabileceği belirtilmiştir” dedi. (Tekirdağ/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mağdur mürettebata korsan muamelesi

SONRAKİ HABER

Çamurda onlar servisi taşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...