02 Aralık 2008 00:00

Hava-İş’in örgütlülüğüne saldırı

Hak-İş’e bağlı sendikaların Türk-İş’e bağlı sendikaların örgütlüğü olduğu işyerlerine yönelik saldırıları sürüyor. Çelik-İş, Hava-İş’in örgütlü olduğu THY Teknik AŞ’nin metal iş koluna girdiği iddiası ile itirazda bulundu

Paylaş

Hak-İş’e bağlı sendikaların Türk-İş’e bağlı sendikaların örgütlüğü olduğu işyerlerine yönelik saldırıları sürüyor. Çelik-İş, Hava-İş’in örgütlü olduğu THY Teknik AŞ’nin metal iş koluna girdiği iddiası ile itirazda bulundu.
Hava-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, Teknik AŞ işverenin sendikayı yok etmeye dönük saldırılarına bir yenisinin daha eklendiğini, Hak-İş’e bağlı Çelik-İş ile birlikte iş koluna itiraz ettiği belirtildi. “1962 yılından bu yana 21 nolu hava taşımacılığı işkolunda yıllarca ve defalarca toplusözleşme yapılmış THY AO’nun birimi iken, 2006 yılı Mayıs ayında bölünerek ayrı bir tüzel kişilik kazanmış THY Teknik AŞ işyeri ile ilgili olarak THY Teknik AŞ işvereni ve Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Çelik-İş, işyerinin metal İşkolunda olduğu savıyla işkolu itirazında bulundu” denilen açıklamada, yıllardır toplusözleşme imzalanan bir işyerinde hem de işverenle birlikte hareket ederek itirazda bulunan sendikanın işçilerin toplusözleşme yapmasını engellemekten başka bir amacı olmadığı kaydedildi.
İşverenin amacının THY çalışanları ile Teknik AŞ çalışanlarının ortak mücadelesini engellemek hatta toplusözleşme yapmalarına engel olmak olduğunun ifade edildiği açıklama şöyle devam etti: “Bu itirazın hukuki bir basit işlem gibi gösterilmesi gerçekleri çarpıtmaktadır. Bu itirazla ilgili işlem halen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişliğinin denetiminde incelenmektedir. Biz Sayın Bakanlık müfettişlerinin bu konuda hakkaniyet içinde objektif devlet memurluğunun verdiği onurlu bir duruşla gerçeği tespit edeceklerine inanıyoruz ve güveniyoruz. Tam tersi bir karar ise tamamen siyasi olacaktır. Bakanlığı ve Hak-İş konfederasyonunu büyük vebal altında bırakacaktır. THY Teknik AŞ işverenini uyarıyoruz. İşyerinde iş barışı ve huzurunu ortadan kaldıran bu tehlikeli kararınızı bir kez daha düşünün, olabileceklerden ne üyelerimiz nede sendikamız sorumlu olmayacaktır.” (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’de test çatlağı

SONRAKİ HABER

Şişecam işçileri mücadeleye hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...