17 Şubat 2011 05:48

Hrant Dink cinayeti soruşturması genişletiliyor

TRABZON Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturmanın genişletilmesine karar verdi.Geçtiğimiz günlerde Dink ailesinin talebi doğrultusunda, Rize Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in İstanbul'da öldürülmesinin ardından Trabzon İl Emniyet Müdürl

Hrant Dink cinayeti  soruşturması genişletiliyor
Paylaş

TRABZON Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturmanın genişletilmesine karar verdi.
Geçtiğimiz günlerde Dink ailesinin talebi doğrultusunda, Rize Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in İstanbul'da öldürülmesinin ardından Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma görevlilerinin olayda herhangi bir ihmalleri olup olmadığı konusundaki soruşturmayı yürüten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca daha önce verilen "kovuşturmaya yer olmadığına" dair kararın kaldırılmasını istemişti. Mahkeme kararının ulaşmasının ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Trabzon eski İl Emniyet Müdürü Eşref Atalay ile İl Jandarma Komutanlığı'ndaki bazı görevliler hakkında "takipsizlik kararı" verdiği soruşturmanın genişletilmesine karar verdi.
DDK DİNK AİLESİNDEN TALEPLERİNİ İSTEDİ
Ayrıca Dink’in katledilmesiyle ilgili inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu  da (DDK), Dink ailesinin avukatlarından taleplerini yazılı olarak iletmelerini istedi. DDK, Cumhurbaşkanı Gül’ün talimatı ile 4 yıl sonra inceleme başlatmıştı. Cinayeti ilk günden başlayarak incelemeye alan kurul, önce ailenin ve avukatların adres ve iletişim bilgilerini istedi. Kurul, Dink ailesi avukatlarından “Dava dosyası sürecini, dava boyunca mahkemeden istedikleri talepleri, davaya ilişkin şikayetlerini” içeren yazılı bir dosya istedi. Avukatların söz konusu konuları içeren yazılı dosyayı önümüzdeki günlerde DDK’ya göndermesi bekleniyor. DDK’nın yazılı talepleri incelemesinin ardından Dink ailesi ile görüşeceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halkalı Ziraat Okulu rantta!

SONRAKİ HABER

Sarıseki halkı termik santrale karşı yaşam alanlarına sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...