04 Aralık 2008 00:00

BM’den Irak uyarısı

Birleşmiş Milletler’in (BM) Irak bürosu tarafından hazırlanan raporda, “ülkede güvenliğin iyileştirilmesine rağmen ciddi şiddet olaylarının devam ettiği” uyarısında bulunuldu

Paylaş

Birleşmiş Milletler’in (BM) Irak bürosu tarafından hazırlanan raporda, “ülkede güvenliğin iyileştirilmesine rağmen ciddi şiddet olaylarının devam ettiği” uyarısında bulunuldu.
2008 yılının ilk altı ayının değerlendirildiği raporda, özellikle göz altında tutulanların, durumlarının kaygı verici olduğu, bir çoğunun herhangi bir suçlamada bulunulmaksızın kötü koşullar altında bulundukları ifade edildi.
BM’nin Irak raporu, intihar eylemleri ve şiddet olaylarının sayısında düşüş gözlenmesine rağmen, daha az görülmekle birlikte insan hakları ihlallerinin devam etmekte olduğuna dikkat çekti. Raporda gazeteciler, öğretmenler, doktorlar ve avukatların hedef alındığı, etnik azınlıklara saldırılar düzenlendiği ve bu kişilere ait mallara zarar verildiği ifade edildi.
Raporda, gözaltında işkence iddialarının yaygın olduğu ve şüphelilerin aylarca ya da yıllarca, herhangi bir hukuki yardım almaksızın haklarında bir suçlamada bulunulmadan gözaltında tutuldukları belirtildi.
Rapor ayrıca bu sene başlarında Basra’da ve Bağdat’ın Sadr semtinde militanlarla yaşanan çatışmalarda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını belirterek, iki ateş arasında kalan sivillerin durumuna dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Otomobil devleri 34 milyar dolar istiyor

SONRAKİ HABER

Tayland dünü sakin geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...