06 Aralık 2008 00:00

Bursalı bıçakçılar Çin’i yendi

Son yıllarda ucuz ve kalitesiz Çin malı bıçaklarla mücadele eden Bursalı bıçakçılar, Kurban Bayramı öncesi satışların artmasıyla moral buldu.

Paylaş

Son yıllarda ucuz ve kalitesiz Çin malı bıçaklarla mücadele eden Bursalı bıçakçılar, Kurban Bayramı öncesi satışların artmasıyla moral buldu. Dünyayı sarsan ekonomik krize rağmen üretimlerini geçen yıla oranla artıran Bursalı bıçak imalatçıları, kalite farkının ortaya çıktığına inanıyor.
Bursa Bıçakçı, Çakıcı, Testereci ve Benzerleri Odası Başkanı Bayram Kılıç, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz bayram insanlar ucuz diye Çin malı bıçaklara hücum etti, ancak bıçaklar kalitesiz çıkınca bu kez yerli bıçaklara yöneldiler. Ramazan Bayramı sonrası başladığımız imalat çalışmaları halen sürüyor” dedi.
Vatandaşların ucuz diye akın ettiği Çin malı bıçaklarının geçtiğimiz kurban bayramında foyasının ortaya çıktığını aktaran Oda Başkanı Kılıç, bu sene de yerli bıçakların revaçta olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl bayram öncesi satılan bıçakların yüzde 50’sinin Çin malı, yüzde 50’sinin de yerli malı olduğunu anlatan Bayram kılıç, kalite farkının ortaya çıkmasıyla insanların bu sene yerli bıçaklara yöneldiğini kaydetti.
Oda Başkanı Bayram Kılıç, “Bursa’da üretilen ve marka haline gelen bıçakların yüzde 70-80’ini İstanbul’a, buradan da tüm Anadolu, Karadeniz ve Ege’ye gönderiyoruz” diye konuştu. (CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Almanya daha az okuyor

SONRAKİ HABER

Yakacak yardımı havayı bozdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...