06 Aralık 2008 00:00

Mamak’ta baz istasyonuna tepki

Mamak’ta bulunan Açıkalın İlköğretim Okulu’nun öğrenci, öğretmen ve velileri okulun hemen yanında bulunan baz istasyonlarına Nato Yolu’nu trafiğe kapatarak tepki gösterdiler.

Paylaş

Mamak’ta bulunan Açıkalın İlköğretim Okulu’nun öğrenci, öğretmen ve velileri okulun hemen yanında bulunan baz istasyonlarına Nato Yolu’nu trafiğe kapatarak tepki gösterdiler.
Daha önce baz istasyonu ile ilgili şikayetlerini Ankara Valiliği’ne ve İl Milli Müdürlüğü’ne ileten veliler, Ege Lisesi, Açıkalın İlköğretim Okulu, Merkez Anaokulu ve mahalledeki Sağlık Ocağı’nın hemen yakınında bulunan baz istasyonlarının kaldırılması için dün bir eylem gerçekleştidiler. Nato Yolu’nu trafiğe kapatarak “Baz istasyonu öldürür” yazılı bir tabut taşıyan öğrenciler, “Kanser olmak istemiyoruz”, “Ölmek istemiyoruz, yaşamak istiyoruz” şeklinde sloganlar attılar. Öğretmenlerin de desteklediği eylemde öğrenci velileri tepkilerini “Çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmayın. Yetkililer çözüm bulsun” diyerek gösterdiler. “Sularımız kirletildi, doğalgaza gelen zamla ısınamaz olduk. Şimdi de kurulan baz istasyonlarıyla kanser olmakla karşı karşıyayız” diyen veliler, baz istasyonlarının kaldırılmasını istediler. Nato Yolu’nu trafiğe kapatan veliler, baz istasyonları kaldırılmazsa bayram sonrası daha büyük eylemler gerçekleştireceklerini bildirdiler. Şahintepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin Arslan’ın konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğü, sonuç alamaması üstüne baz istasyonlarının kaldırılması için mahkemeye başvurduğu belirtiliyor. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kadınların daha çok işi var

SONRAKİ HABER

Adalet sarayında adaletsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...