12 Aralık 2008 00:00

Avrupa’da adı yok

Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesinin ardından UEFA fırsatını da kullanamayan F.Bahçe düş kırıklığı yarattı

Paylaş

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu’ndaki son maçında deplasmanda Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımına 1-0 yenilen Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarına veda etti. Şampiyonlar Ligi’nde devam etme şansını 5. maçlar sonunda kaybeden sarı-lacivertliler, UEFA Kupası’nda yoluna devam etmek için çıktığı mücadelede de son şansını kullanamadı.
Dinamo Kiev maçına kadar grupta aldığı 2 beraberlikle mücadeleyi takip etmeye çalışan sarı-lacivertliler, İstanbul’da 0-0 berabere kaldığı rakibine, deplasmanda yenilmekten kurtulamadı.
En kötü 2. performans
İspanyol teknik adam Luis Aragones yönetimindeki Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde son yılların en kötü performansını sergiledi. İspanya Milli Takımı’nın başında Avrupa şampiyonluğu yaşayan Aragones, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe’nin başında ise tam anlamıyla düş kırıklığı yaşattı.
(G) Grubu’nda yaptığı 6 maçta 2 beraberlik, 4 yenilgi sonrası sadece 2 puan toplayarak grubu son sırada tamamlayan sarı-lacivertli ekip, Türk takımları içinde Şampiyonlar Ligi’nde 2001-02 sezonunda Mustafa Denizli ile 6 maçta ‘’sıfır’’ çeken Fenerbahçe’nin ardından en başarısız dönemi yaşattı.
Türk takımları 1993-94 sezonundan itibaren Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ederken, ilk sezonda Rainer Hollmann yönetimindeki Galatasaray yine 6 maçta 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle 2 puan toplamıştı.
Aragonesli Fenerbahçe, bu sezon 6. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 1. turdaki grubunu 2 puanla son sırada tamamlarken, bu ligdeki en kötü ikinci performansını ortaya koydu.
Aragones de böylece Mustafa Denizli’nin ‘’sıfır’’ çektiği sezonun ardından, Hollmann ile birlikte, Türk takımlarının başında Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde en kötü performansı sergileyen takımın teknik direktörü oldu.
Fenerbahçe 1996-1997’de grup maçlarını 7, 2004-2005 sezonunda 9, 2005-2006 sezonunda 4 ve 2007-2008 sezonunda 11 puanla tamamlamıştı.
İspanyol basını
İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi ‘’G’’ Grubu’ndaki son maçında deplasmanda Dinamo Kiev’e 1-0 yenilen Fenerbahçe için, ‘’Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan Fenerbahçe, bu sezon UEFA’ya bile kalamadı’’ yorumunda bulundu.
Marca gazetesi, ‘’Başarısızlığa uğruyor ve UEFA’nın bile dışında kalıyor’’ başlığını atarken, Aragones’in takımının finalin kendi stadında oynanacağı UEFA Kupası dahil, Avrupa’daki tüm kupaların dışında kaldığını yazdı. Fenerbahçe’nin Dinamo Kiev’den daha düşük bir takım olmadığını kaydeden Marca, ancak sarı-lacivertlilerden Güiza, Deivid, Josico ve Roberto Carlos’un yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediğini savundu.
AS gazetesi de, ‘’Luis Aragones’den UEFA’ya güle güle’’ ifadesini başlığına çıkararak, ‘’Avrupa’da oynamak için çok tutkulu olmadığını gösteren Fenerbahçe’yi durdurmak için Eremekon’un bir golü yeterli oldu’’ değerlendirmesini yaptı.
‘’Aragonesli Fenerbahçe, UEFA’sız kalıyor’’ diyen Sport ve El Mundo Deportivo gazeteleri de, UEFA’da devam etmek için tek şansı Dinamo Kiev karşısında kazanmak olan Fenerbahçe’nin gerek ilk yarı gerekse ikinci yaptığı değişikliklere rağmen hücumda çok yeteneksiz olduğunu yazdı.
UEFA’nın yorumu
Fenerbahçe’nin Avrupa’ya veda ettiği mücadele UEFA’nın resmi internet sitesinde de geniş yer buldu.
Ev sahibi ekibin 20. dakikada kaydettiği golle grup üçüncülüğü yolunda çok rahatladığına değinen UEFA, Fenerbahçe’nin kazanmak zorunda olduğu gecede hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.
Ev sahibi ekibin file bekçisi Bogush’un ilk kurtarışını 31. dakikada yaptığını ifade eden UEFA, kullanıcıları arasında düzenlediği ankette de Dinamo Kievli Milevsky’yi maçın adamı seçti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

G.Saray, G.Birliği önünde

SONRAKİ HABER

AİHM, gazete kapatmaktan Türkiye'yi mahkum etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...